Ahmet Akın karşılık verdi: CHP iktidarında elektrik kamulaştırılacak mı?

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Güç ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, Isparta’da günlerce devam eden ve yurttaşların büyük yansısına niye olan elektrik kesintisinin akabinde ‘enerjide kamulaştırma’ konusunda bir açıklama yaptı.

Halk TV’deki “Açıkça” programına konukan Akın, programın yorumcularından gazetemiz müellifi Barış Pehlivan’ın mevzuyla ilgili yönelttiği “İktidara talip olan CHP’nin genel lider yardımcısısınız. Diyelim ki seçim oldu ve iktidara geldiniz. Şu anda Isparta’da elektriğin olmamasını özelleştirme siyasetlerine bağlıyorsunuz. Ben de o denli düşünüyorum. Pekala siz iktidara geldiğiniz buradaki elektriği kamulaştıracak mısınız? Artık sizin iktidarınızda elektriğin kamu vasıtasıyla mı dağıtıldığını goreceğiz?” sorusunu yanıtladı.

Akın, Pehlivan’a cevabında “Öncelikle şunu söyleyelim: Bu dağıtım şirketlerine senelerca milyarlarca para ödendi. Bu para niye ödendi? Bu işletmelerin bakımı yapılacak, daha kaliteli elektrik verilecek. Öncelikle bunları yapmaları gerekiyor. Vatandaşın parasını aldılar. Bu vatandaşın parasının hakkını vermek zorundalar. Bugün Isparta’da yaşanan olay zannetmeyin ki yalnızca Isparta’da, Türkiye’nin her yerinde var. Lakin sorumlulukları da var. Şirketler evvela verdikleri taahhütleri yerine getirmek zorunda. İktidara geldiğimizde birinci yapacağımız budur” ifaderini kullandı.

CHP olarak Türkiye’de faaliyet gösteren 21 dağıtım şirketiyle ilgili uzun vakittir çalışma yaptıklarını belirten Akın, “Bölge bölge ayırdık, ne taahhütler verildi neler yapıldı, inceliyoruz. Gücün bir insan hakkı olduğunu unutmamak gerekiyor. Faturaların ödenebilir bir durumda olması için kamunun kesinlikle bir eli olması gerekiyor. Türkiye’de en büyük sorun bu. Neredeyse tamamı özelleştirilmiş bir elektrik kesimi var ve bu şu anda Bakanlığın denetiminde değil artık. Hem EPDK hem Bakanlık güç lobilerine teslim olmuş durumda. Onun için evvela, milllet hakkı olan ve milyarlarca lira ödediği paranın karşılığını almak zorunda” diye ekledi.