Ahmet Eşref Fakıbaba: 10 gün evvel harikulade bir tehdit aldım

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Ahmet Eşref Fakıbaba, 20 Ekim’de hem AKP’den birebir vakitte milletvekilliğinden istifa etti. Geçtiğimiz hafta ise Meral Akşener’in genel lider olduğu DÜZGÜN Parti’ye katıldı.

İstifasının perde ardına ait Halk TV ekranlarında dün akşam açıklamalarda bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba, soyismi ‘Yıldız’ olan bir kişi tarafınca tehdil edildiğini deklare etti. Tehdit eden kişinin ismini vermeyen Fakıbaba, daha evvel de AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız ile birebir soyadını taşıyan bireylerce kaldığı misafirhanenin önünde hakaretlere uğradığını anlattı.

Fakıbaba, “Türkiye’de gözü dönmüş bireylerin neler yapabileceğini Türkiye’de herkes bilir” diyerek savcılığa başvurduğunu söylemiş oldu.

Sansürsüz programında AKP’den ÂLÂ Parti’ye geçiş sürecinde yaşadığın kırılma noktalarını anlatan Fakıbaba, bu kırılmaların içinde Şenyaşar ailesi ve Yıldız ailesi içinde yaşananlardan da örnekler verdi. Bu olayın terör olayı olmadığını açıklamasının akabinde aldığını reaksiyonları ve tehditleri canlı yayında anlattı.

Fakıbaba’nın açıklamalarından satır başları:

İLK KIRILMA MİLLETVEKİLİ LİSTESİYDİ

İlk kırılma noktasının Şanlıurfa’da seçim öncesi hazırlanan milletvekili listelerin masa başında oluşturulması ve kenti yansıtmamasını olduğunu anlatan Fakıbaba “Beni liste hazırlanmasında daima yıprattılar. Tahminen 10 kişi birden ben 7. sıradaydım Fakıbaba beni çıkakarttı dedi. Bir iki kişi dese anlayacağım. 9. sıradaydım Fakıbaba beni listeden çıkarttı dediler. halbuki Fakıbaba’nın listeden haberi yok. O listeyi ben hazırlamışım üzere gösterdiler. her neyse o seçimi göğüsledim.”

BELEDİYE LİDERİ, AKP’Lİ LİDERİ VURMAYA KALKTI

Benim geçtiğim yolları öğrendiğiniz vakit bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Birinci kırılma dedim, milletvekili listesiydi… Bu milletvekili listesini ‘Ahmet Fakıbaba yaptı’ dedikleri vakit oradaki 300 kişinin bana nasıl saldırdığını Urfa halkı biliyor. Aslında genel merkez de biliyor ki ben asıllı bir biçimde gayret ettim. Kimisini mahkemeye verdim. Bazıları ile makus anlar yaşadım. Genel merkez bana sahip çıkmadı. Bu şahsî bir şey olabilir. Bunlar yaşanırken bir mevcut belediye liderinin AK Parti ilçe liderine namluyu doğrultup vurmaya çalıştı. Ben adalet yok dediğim vakit boşuna konuşmuyorum. Bunlar anlatılacak ve tek tek kayda geçmiş olaylar.

DÜRÜST İŞ İNSANLARI DA VAR LAKİN…

2018 yılından daha sonra ben tefecilik de gördüm. Ancak şu işi yanlış yapmayalım. Yıldız ailesi diyoruz değil mi? Yıldız ailesinde epeyce dürüst iş insanları var. Çok dürüst memurlar var. Çalışan personeller var lakin bana bir televizyon programından daha sonra devletin misafirhanesine gelip 10-15 kişi, hakaret eden bağıran, gecenin saat birinde küfreden beşerler da var. Ancak bunları bir kefeye koyduğunuz vakit bir haksızlık oluşuyor.

10-15 KİŞİ GELDİ, KONUTUMDA OLSAM ÖLEBİLİRDİM

Barış Terkoğlu’nun, “AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesi ortasından 10-15 kişinin sizin bulunduğunuz yere gelip hakaret etmesinden bahsediyorsunuz hakikat mu?” demesi üzerine Fakıbaba “Hakaret değil yalnızca, tehdit… Tahminen yakalamış olsalardı öldüreceklerdi. Döveceklerdi, kıracaklardı. Onu bilemiyorum. Bu değerli bir olay. İbrahim Halil Yıldız’la mahkemelik olay devam ediyor. İbrahim beyefendiyle bir telefonda görüştük, daha sonra kardeşi aradı, 10-15 kişi geldi, küfürler hakaretler. Orada olsam tahminen kapı kırılıp girilecekti. Misafirhanede yakalanmış olsaydım tahminen ölecektim” ifadelerini kullandı.

10 GÜN EVVEL BİR TEHDİT ALDIM, SOYADI ‘YILDIZ’

Ben 10 gün öncesi bir daha harikulade bir tehdit aldım. Çabucak savcılığa verdim. Soy ismi Yıldız olan. Her şey olabilir. Gözü dönmüş insanların neler yapabileceğini Türkiye’de herkes bilir. Buna yargıçlar savcılar karar verecek.

Beni 10-15 kişinin devletin misafirhanesinde darbetmek için geldiklerinde ben İbrahim Halil Yıldız ile telefonda görüştüm. Birbirimize fazlaca makus şeyler söylemiş olduk. Akabinde kardeşi aradı beni, daha sonra 10-15 kişi geldi. Buna karşın ben diyemem ki ben milletvekili şöyleki bu biçimde diyemem.