Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifasından daha sonra AKP’de ‘adaylık sancısı’

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP’den ve milletvekilliğinden istifa etmişti.

Fakıbaba açıklamasında, “Bu 20 yıl içerisinde fazlaca pahalı arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Lakin siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan kimi şahıslarla bundan bu biçimde birlikte olmayacağım için de mutluyum” demişti.

Cumhuriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Fakıbaba, “İYİ Parti’ye katılacağım hakikat. Bu yolda epeyce uygun arkadaşlarım da oldu lakin uyuşamadıklarım da oldu. Şu an isim veremem. Lakin artık huzurluyum, rahatım. Çok başarılı işler yapacağımıza inanıyorum Bu bir grup oyunudur ve başkana inanıyorum. DÜZGÜN Parti’nin önderi epeyce uygun bir grup önderi. Bu kadronun Türkiye’yi yöneteceğine inancım sonsuz” sözlerini kullanmıştı.

KOPUŞLAR GELECEK Mİ?

Fakıbaba’nın kelamları seçim bölgesine dair sıkıntılar olarak nitelendirilirse de parti ortasında öteki biroldukca kentte de benzeri sorunlar yaşandığı biliniyor.

Gazete Duvar’ın AKP kulislerinden aktardığına bakılırsa, ortaya çıkan sıkıntılarda yeni sistemde tesiri azalan milletvekillerinin seçim bölgelerinde uyguladıkları ‘yoğun pres’ hayli tesirli.

‘SEVGİ – HÜRMET DUYULAN BİREYLERLE YOL ALINMALI’

Partide faal bir isim bu durumu, “Özellikle Anadolu’daki vilayetlerde milletvekili arkadaşlarımız her şeye hakim olmak istiyor. Yalnızca kendisi değil, ailesi de müdahalelerde bulunuyor. Milletvekilleri içinde da bu niçinle çekişmeler yaşanıyor. Vatandaşın verdiği yetki haricinde yetki kullanmaya çalışıyorlar. Bu da reaksiyon yaratıyor. Önümüzdeki seçimlerde bu açıdan yanlışsız aday tespiti epeyce kıymetli. Bunun için özel çalışma yapılmalı. Yalnızca Meclis performansı yetmez, bulunduğu vilayetlerde gücün yanı sıra sevgi-saygı duyulan isimlerle yol alınmalı” diyor.