AKP’de arbede büyüyor: Arınç’tan sert kelamlar

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Eski Meclis Lideri ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi eski üyesi Bülent Arınç, Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulundu. Arınç, AKP içerisinde tartışma yaratan açıklamaları üzerine “Bu tespitte AK Partililerin gocunmasını gerektirecek bir durum yok”. tabirlerini kullandı.

Bülent Arınç geçen günlerde, Konya’nın lokal televizyonu Kanal 42’deki “Yaşayan Hafıza” programına konuk olmuş ve Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan’la olan çalışmalarını konuşmak istemediğine dair esprili bir açıklama yapmıştı. AKP’ye tenkitler yönelten Arınç, “Bir kısım örnekler insanları dinden soğutuyor, milliyetçilikten soğutuyor.” demişti.

Öte yandan Arınç’a reaksiyon AKP Merkez Karar ve İdare Konseyi (MKYK) üyesi Şamil Tayyar’dan gelmişti. Tayyar, “Liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niçin duruyorsun?” demişti.

ARINÇ’TAN SERT CEVAP

birebir vakitte Arınç, Tayyar’ın karşılığı üzerine Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Arınç, Erdoğan sorusu üzerine yaptığı esprili açıklama için “Fıkradaki mizah ögesini çarpıtarak benim şimdiki siyaset hakkında konuşmaktan imtina ettiğimi düşünen kimileri beni korkaklıkla suçlamışlar. Çeşitli mecralarda yaptığım siyasi yorum, tenkit hatta en doğal konuşmaları bile gündem olan biri olarak, doğruyu söyleyen, ciddiyet ve vicdan sahibi biri olarak bilinmek benim için yeterlidir” tabirlerini kullandı.

“GOCUNMASINI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK”

“Bukalemun tiplerden olmadım” dyen Arınç, “Bir kısım siyasetçiler de şerrinden çekindikleri isimleri başını ağrıtacak telaşıyla kendi etraflarında tutuyorlar. Bunun örneklerini her vakit örmek mümkün. Her devranın adamı ve her devranın kalıbına girme hünerini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen kimilerinin ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine yahut birtakım makamlara yaranma uğraşı, beni yanlışsız bildiklerimi tabir etmekten alıkoymaz. Birileri tarafınca maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım üzere kalemini ve kelamını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım.” diye belirtti.

Arınç devamında, “CHP’nin oyları artıyor” kelamlarına ait “Bu tespitte AK Partililerin gocunmasını gerektirecek bir durum yoktur. Bu CHP’ye ilişkin bir tespittir ve bunu CHP’liler pek tabi tartışabilir” dedi.