AKP’li Aydemir: Aylarca soğan ekmek yiyeceğiz ancak kimseye taviz vermeyeceğiz

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde AKP’li milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri içinde “terör” tartışması yaşandı.

Muhalefetin tenkitlerine karşılık vermek üzere kelam alan AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca lakin güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz” dedi.

T24‘ün aktardığına nazaran Aydemir, şunları söylemiş oldu:

“Ben her vakit şunu söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim Cumhur İttifakı olarak. Tahminen soğan ekmek yiyeceğiz günlerce, aylarca, tahminen yiyeceğiz lakin güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum, bu ülkede gözü olanın gözünü çıkarmak her birimizin uzunluğunun borcudur. Cumhur İttifakı olarak dimdik buradayız, Plan ve Bütçe Komitesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kendini ayrıştıran var ise ayrıştırsın, 600 vekil olarak daima birlikteiz, bu ülkenin bir çakıl taşını kimseye vermeyeceğiz. Savunma sanayiinden de, Emniyet, İçişleri Bakanlığı olarak da güvenliğimizi en üst düzeyde tutacağız. Arkadaşlar, bu ülkenin çakıl taşını kimseye bırakmayacağız, bu bize emanettir, emanetimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kime karşın? İçimizdeki casuslara karşın.”

“BENİM DÜNYA BAŞKANIM NİÇİN MAHPUSA GİRDİ?”

AKP’li Aydemir şöyleki devam etti:

“Ajan arayanlar için söylüyorum, içimizdeki casuslara karşın, içimizdeki kanı bozuklara karşın. İçimizdeki kanı bozuklar, kimse onlar, ben kimseye söylemiyorum, var ise o denli kanı bozuk, onlara karşın bu ülkenin birlik, birliktelik, bütünlüğünü bozdurmayacağız; canımız kıymetine. Evet arkadaşlar Allah’a hamdolsun, biz senelerca epey zahmet çektik. Demokrasi eksikliğini biz yaşadık. Benim Genel Liderim, benim dünya önderim, sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mahpusa girdi. Niçin mahpusa girdi? Bir şiir okudu diye. Hangimiz dağa çıktık? Hangimiz elimize silah aldık? Gayret ettik, gayret ettik, gayret ettik. Sonuçta demokrasiyle bu işi bir daha biz çözdük.”

“PARASI YOKSA ESKİ YOLU KULLANIR” DEMİŞTİ

Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde söylemiş olduği sözlerle de gündeme gelmişti. Aydemir, “Yola çıkarken bizim vatandaşlarımız elini cebine atarlar, bütçelerini denetim ederler, vatandaşlarımız epey zekalıdır, akıllıdır, yola çıkarken kendilerini bir denetim ederler, o denli yola çıkarlar. ötürüsıyla şayet cebinde parası yoksa eski yolu kullanır, eski yolun seyahat rahatlığını da yaşayarak görür” demişti.