AKP’li Aydemir: Millet İttifakı 2023’e kadar darmadağın olacak

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Millet İttifakı’nı ve ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ çalışması yürüten muhalefet partilerini maksat aldı.

Aydemir, bir gazetecinin, Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’nun, “üçüncü bir ittifak olabilir” çıkışına dair, çabucak sonrasında “ittifak ortasında ittifak” biçiminde açıklama yapması üzerine, şunları kaydetti:

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun “Geçmişte itiraz etmeseydim benim başbakanlığım gitmezdi ve benden daha sonraki Başbakan üzere milyarlarıma milyarlar katardım” açıklamasına ait değerlendirmesinin istenmesi üzerine Aydemir, “Bunu, fazlaca ayıp açıklamalar olarak görüyorum. Ayrıştığınız yere dönük bu neviden ispata gereksinim duyan isnatlar, başbakanlık yapmış birine yakışmayacak argümanlardır. Bunlar ispatlanmamış, iftira mahiyeti taşıyan iddialardır” dedi.

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Saadet Partisi önderi Karamollaoğlu, Karar TV’de dün yaptığı konuşmasında yer alan “üçüncü ittifak olabilir” sözü üzerine başlayan tartışmalar için toplumsal medya hesabından açıklama yapmıştı. Karamollaoğlu, “Biz, ‘ittifak ortasında ittifaklar’ olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; o denli görülüyor ki, eksik kalmış yahut yanlış anlaşılmış. Biz, dünkü konuşmamızda altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik” demişti.