AKP’li lider, ‘yolcu garantili’ teleferiği muhalefete yasaklayacak

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP Afyonkarahisar Vilayet Başkanlığı Vilayet Müracaat Meclisi toplantısında belediyenin faaliyetlerini anlatan Lider Mehmet Zeybek, Karahisar Kalesi’ne yapılacak teleferik projesiyle ilgili yolcu garantisi verilmesine yönelik muhalefetin gösterdiği reaksiyona değişik sözlerle karşılık verdi.

Zeybek, projeye ait “Teleferik projemiz vardı. Kasım ayı içerisinde yıllık yolcu garantisi ile inşallah ihaleye çıkıyoruz. Kimileri bunu farklı anlıyorlar. CHP ve UYGUN Parti liderleri buradan ziyan edilirse bu ziyan AK Partili meclis üyelerinden tahsil edilsin diyorlar. Bu arkadaşlarımız sanırım hesap bilmiyorlar. Biz 15 yıllık garanti veriyoruz. Bir yolcu bedeli 25 lira. Yaklaşık maliyetimiz 52,5 milyon lira. 140 bin çarpı 15 dediğimizde 52,5 milyon lira ediyor. Biz 52,5 milyon lirayı 15 yıl vadeyle yaptırmış oluyoruz. Kendimiz yapmaya kalksak bankadan kredi alacağız. Buna yüzde 18 ila yüzde 25 faiz işleyecek” dedi.

Projenin maliyetinin 70 milyon lira olacağını söyleyen Zeybek “O mu karlı bu mu karlı?” diye sorup “Ben de diyorum bittikten daha sonra ‘herkes binebilir ancak muhalefet asla’ diye yazmayı düşünüyorum” diye konuştu.

“ZARARI MECLİS ÜYELERİ ÖDESİN”

CHP Afyonkarahisar Vilayet Lideri Yalçın Görgöz, projeye ait açıklamasında “Biz, teleferiğe karşı değiliz. Vilayetimizin tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sağlayacak her türlü yatırımı destekleriz lakin “yolcu garantili” bulunmasına karşıyız” demiş ve şu sözleri kullanmıştı:

“Belediye yılda 140 bin yolcu taahhüdünde bulunarak, teleferik fiyatının yaklaşık 25 lira olacağını ve yüklenici firmaya 25 yıllığına işletme hakkı verileceğini ilan etti. Belediye lideri ise ihaleye giren şayet olmazsa ‘belediye olarak biz yapacağız’ dedi. Belediye yetkililerine soruyorum; Yılda 140 bin yolcu garantisi amacını hangi kritere nazaran, neye göre belirlediniz? Bu gayeler tutmadığı takdirde bu karara onay veren meclis üyeleri karşılaşılacak zararın açıklamasını yapabilecekler mi? Biz de diyoruz ki, madem o denli mümkün bir zararın tamamını onay veren meclis üyeleri ödesinler.”