AKP Manisa Vilayet Lider Yardımcısı Ümit Taydaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “mareşal” unvanı verilmesini istedi.
Sosyal medya hesabından görüntü ile açıklama yapan Ümit Taydaş, Erdoğan’ın zaferler kazandığını öne sürerek mevcut yasalar gereği mareşal olamayan Erdoğan için yasal düzenleme talep etti.
“Anayasanın amir kararı mucibince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahlı kuvvetlerin başkomutanıdır” diyen Taydaş, “Bu bağlamda Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Azerbaycan’da ordumuzu yönetirken kazandığı zaferler ortadadır. Artık, kendisine niye mareşal rütbesi verilmemektedir?” sözlerini kullandı.
“Mareşal” unvanının orgeneral ve oramiral rütbesinden subaylara verildiğini hatırlatan Taydaş, bu hususta değişiklik yapılması davetinde bulundu.
“niçin MAREŞAL DEĞİL?”
Taydaş şu sözleri kullandı:
Sosyal medya hesabından görüntü ile açıklama yapan Ümit Taydaş, Erdoğan’ın zaferler kazandığını öne sürerek mevcut yasalar gereği mareşal olamayan Erdoğan için yasal düzenleme talep etti.
“Anayasanın amir kararı mucibince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahlı kuvvetlerin başkomutanıdır” diyen Taydaş, “Bu bağlamda Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Azerbaycan’da ordumuzu yönetirken kazandığı zaferler ortadadır. Artık, kendisine niye mareşal rütbesi verilmemektedir?” sözlerini kullandı.
“Mareşal” unvanının orgeneral ve oramiral rütbesinden subaylara verildiğini hatırlatan Taydaş, bu hususta değişiklik yapılması davetinde bulundu.
“niçin MAREŞAL DEĞİL?”
Taydaş şu sözleri kullandı:
- Anayasanın kanun kararı mucibince, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahlı kuvvetlerin başkomutanıdır. Bu bu biçimde ise ve bu biçimde olduğu açık ve net ortada durmaktayken, bu bağlamda, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Azerbaycan’da ordumuzu yönetirken kazandığı zaferler ortadadır. Artık, kendisine niye mareşal rütbesi verilmemektedir? Bu hususla ilgili niyetim şudur: İlgili kanuna bakıldığında, yalnızca savaş başarısı olan şahıslara orgeneral rütbesi olması kuralıyla, bu mareşallik unvanını verildiği görülmektedir.
- Ama kaçıncı sefer Türkiye Cumhuriyeti Devleti ismine Türk ordusunu yöneten Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan hayli büyük kazanımlar elde etmiş, epeyce büyük başarılarla Türk ulusunun yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Dünya önderi olarak tanımladığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la gurur duyduğumuzu söz ediyorum. Derhal ilgili kanun unsuru üzerinde tadil değişiklik yapılarak, anayasanın kanun kararı mucibince Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’a, mareşal rütbesinin tevdi edilmesi gerektiğini, unvanın verilmesi gerektiğine inandığımı beyan ediyorum. Bu mevzuyla ilgili devlet büyüklerimizin gerekli adımlar atmasını canı gönülden istediğimi beyan ediyorum.