AKP’ye oy veren yurttaş, Kılıçdaroğlu’na bu biçimde keder yandı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Önderi Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için Çorum’a geldi. Kentte; kanaat başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, iş insanları ve yurttaşlarla bir ortaya geldi.

Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu’na; emeklilerin maaşlarının düşük olduğunu ve muhtaçlıklarını karşılayamadıklarını söylemiş oldu. Kılıçdaroğlu’na 40 yaşında olduğunu ve işsiz olduğunu söyleyen bir öteki yurttaş ise şunları söylemiş oldu:

“İşsizim, ben bu hükümete oy verdim. Ailem de ben de kardeşim de oy verdi. Artık vermeyeceğiz. Ben eşimden başkayım. niye biliyor musunuz? İşsiz olduğum için. 40 yaşındayım bin gün sigortam yok. 19 yıldır bu parti iktidarda.”

Kılıçdaroğlu ise “birlikte çözeceğiz İnşallah” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çekinmek isteyen bir dokuma personeli bayan, “Ben dokumacılıkta çalışıyorum. Bu taban fiyatı ne vakit yükselteceksiniz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu ise bayana, “Hem taban fiyatı yükselteceğiz hem vergi almayacağız” cevabını verdi.

Dokumacılık çalışanı bayan ise, “Bir fotoğraf çekinelim mi? İşverenime göstereceğim seni” dedi. Kılıçdaroğlu da bayana, “Patronuna selam söyle ama” diye konuştu.

Kent meydanı yakınlarında ayakkabı boyayarak geçimini sağlayan bir yurttaş Kılıçdaroğlu’nu, “Gelen her siyasetçi bana ayakkabılarını boyatır. Ayakkabı boyatmadan gitmez” kelamları ile davet etti. Kılıçdaroğlu ise yurttaşın daveti üzerine oturarak ayakkabılarını boyattı, sohbet etti.

Çorum’da özel günler için yapılan İskilip dolmasının yapılışını anlatan aşçı, Kılıçdaroğlu’na, adet olduğu için dolmanın kapağını açtı. Dünyanın ikinci büyük fabrikasını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sonrasındasında Çorumlu iş insanlarıyla buluştu. Akabinde kanaat başkanları, STK temsilcileri ve muhtarlar programında kapsamında Çorum’un meselelerini dinleyen Kılıçdaroğlu, yurttaşların yönelttiği soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu çabucak sonrasında Çorum Sanayi ve Ticaret Odası, Gaziler Derneği ve Otizm Derneği’ni ziyaret etti.