AKP’yi karıştıran tutuklamalar: Milletvekili topa tuttu

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi yaşanan ve 4 kişinin ömrünü kaybettiği arbedeyle ilgili gözaltına alınan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi ve yeğenlerinin de ortalarında bulunduğu 11 bireyden 4’ü tutuklanırken 7 kişi ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Tutuklamaların akabinde AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Şenyaşar ailesiyle ilgili söylemiş olduği kelamlara AKP’li İbrahim Yıldız’dan fazlaca sert bir cevap geldi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ahmet Eşref Fakıbaba’ya isim vermeden göndermelerde bulunan Yıldız, “Siyaset arenasında ve toplum nezdinde karşılığı kalmayan öteki siyasi parti arayışı içerisinde olan iki yüzlü siyasetçinin PKK temasları net olan aileyi zavallı üzere göstermesinden utanç duyuyorum” dedi.

Yıldız, “Bu entrikalar ve oyunlar reisimiz, bayrağımız ve vatan sevgimizden vazgeçirtemez” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şenyaşar ailesine yönelik 2018’deki hücumdan daha sonra ‘terör olayı’ tabirlerini kullanan AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, tutuklamaların akabinde Halk Tv müellifi İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Keşke söylenmeseydi, keşke o denli bir tabirde bulunmasaydım. İki gün daha sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu erkeklerin dükkanına gitmişim. Devletin bakanıyım. Adamlar PKK’lı olsa bana bir şey yapmaları lazımdı. Beni güler yüzle uğurlamışlar. daha sonradan aşikâr oldu. Bunlar PKK’lı değil, HDP’ye oy veren vatandaşlar. Buna hürmet duyarım. HDP’ye oy vermek ayıp değildir. ‘Terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim” demişti.