Akşener’den Erdoğan’a sert tenkit: Erdoğan’ın bipolar dış siyaset anlayışının son örneği

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Partisinin TBMM’de gerçekleştirilen küme toplantısında konuşan YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ABD Lideri Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair, “Dünün ‘Ey Biden’ı, bugünün ‘Dostum Biden’ı oluverdi. İşte size Sayın Erdoğan’ın bipolar dış siyaset anlayışının son örneği” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

“KANKA DİPLOMASİSİNİN TÜRKİYE’Yİ GETİRDİĞİ SON NOKTA”

Biliyorsunuz Sayın Erdoğan geçtiğimiz pazartesi NATO tepesine katıldı. Daha düne kadar verip veriştirdiği NATO, bir anda kıymetli oluverdi. Bu arkadaşların tamamı muhalefetin dostu Biden diyorlardı. ‘Hain Biden’ diyorlardı. daha sonra ne oldu? Pazartesi günü basın toplantısında Sayın Erdoğan, ‘Dostum Biden’ dedi. Dünün ‘Ey Biden’ı, bugünün ‘Dostum Biden’ı oluverdi. İşte size Sayın Erdoğan’ın bipolar dış siyaset anlayışının son örneği. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye’yi getirdiği son nokta.

14 Haziran günü iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. Buna bakılırsa Sayın Erdoğan “NATO tepesinde 24 Nisan soykırım argümanını da soracağım. Yani arkadaş oraya had bildirmeye gidiyordu. Sorabildi mi? Soramadı. Bir de ‘Hamdolsun 24 Nisan konusu gündeme gelmedi’ dedi. Kendisi gündeme getirmesi gerekirken getirmemiş, ancak hamdolsun Biden da gündeme getirmemiş. Vay be, halimize bakar mısınız?

Küçük ortak siyasi kıvraklıkta Erdoğan’a ahenk sağlamış görünüyor. Minik minik ortak, bu işlere ne diyecek? Merak ediyorum.

“SEN BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?”

‘Aç olanları da buyurun siz doyuruverin’ dedi. Bunu ekonomik durumu güzel olan bir vatandaşın söylemesi dahi ayıptır, günahtır ya. Lafa gelince ellerinde iman metreyle hepimizin imanını ölçerek gezenler, ‘Komşun açken sen tok yatamazsın’ düsturunu ne çabuk unuttu? Bana diyorsun ki ‘Açları da sen doyuruver.’ Olur, in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun?

Detaylar geliyor…