Akşener’den sert kelamlar

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin Meclis’teki küme toplantısında konuşuyor.

Gündeme ait açıklamalarda bulunan Meral Akşener, Elmalı’daki iki çocuğa cinsel istismar davasıyla ilgili “Bu dehşetli kabahatin faillerinin ortamızda geziyor olması kabul edilemez” dedi.

İki çocuğa cinsel istismar kabahatinden yargılananların isimli denetimle hür bırakılmasına reaksiyon gösteren Akşener, “Tanıklar isimli tıp raporların karşın aylar evvel tahliye edilmişler. Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar husus iki küçük çocuğumuza vicdansızca yapılan cinsel istismar oluna tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. Bu insanlıktan mahrum kararda hisse sahibi olan herkesi Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılma sonucunı eleştiren Akşener, “Danıştay göz nazaran bakılırsa Sayın Erdoğan’ın tek başına ortadan kaldırmasına cevaz vermiş oldu. Millet iradesinin tek temsilcisi olan TBMM’yi, yani milletimizi devre dışı bıraktı. Bu yargı üstündeki vesayetin apaçık ispatıdır” sözlerini kullandı.

Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

“Elmalı davası denilen hukuk rezcihazından bahsetmek istiyorum. 6 ve 9 yaşlarında iki küçük yavrumuzun yaşadığı müthiş olayları biliyorsunuz. Şahitler isimli tıp raporların karşın aylar evvel tahliye edilmişler. Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar husus iki küçük çocuğumuza vicdansızca yapılan cinsel istismar oluna tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. Şaşırdık mı? Hayır!

Tecavüze uğrayan çocuklarımızın, bayanlarının faillerinin ha teğe özgür bırakıldığı hukuk sisteminde buna karşılık öldüresiye dayak yiyen milletvekilleri, gazetecilerin özgür dolaştığı bir hukuk sistemiyle yönetilen bu biçimde bir adaletsizlikle yürütülen bir Türkiye! olağan olarak şaşırmadık. Bu insanlıktan mahrum kararda hisse sahibi olan herkesi Allah’a havale ediyorum, milletime şikâyet ediyorum. Hukuka ve adalet sistemine inancımızın pamuk ipliği hale getirildiği bu vakitte bu müthiş kabahatin faillerinin ortamızda geziyor olması kabul edilemez. Çocuklarımız çizerek anlatmışlar anlaması gereken vicdansızlar anlayamamış. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere iktidarı uyarıyorum milletin adalet duygusu ve vicdanıyla sakın oynamayın.”

İSTANBUL KONTRATI ÇIKIŞI

“Bozdun adalet kantarını ve adalete, hukuka bu ülkede yaşayan tek bir ferdin inancı kalmadı. Buradan bayanlara seslenmek istiyorum ne hukuk taklaları ne de oldu bittiler bizi yıldıramaz. Bayanların uğraşı benim mücadelemdir., Uygun Parti’nin çabasıdır. Bu gayretten asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar İstanbul Kontratı yaşatır demeye devam edeceğiz. Sonunda bu berbat zihniyet değil biz kazanacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın.”

ULUSAL EĞİTİM BAKANINA SESLENDİ

“Milli Eğitim Bakanı’na sormak istiyorum; siz bu öğrencilere niye bu biçimde gıcık oluyorsunuz? 1.5 yıldır zorluklarla eğitimlerine devam etmeye çalışan gencimizin önüne getirilen imtihanın bu kadar güç soru formlarının da bu kadar farklı olmasının niçini nedir? Bu çocuklar size ne kötülük yaptı kardeşim? Ne yaptılar ize. Milletçe türlü zorluklarla çaba ettiğimiz şu pandemi devrinde doğal olarak çocuklarımız da hem eğitimsel tıpkı vakitte ruhsal olarak derinden etkilendiler. bu biçimde durumlarda devletten beklenen bu durumu bilakis çevirecek düzenlemeler yapmasıdır. Lakin siz ne yaptınız? Bu olağanüstü sürecin olumsuz tesirlerini en aza indirecek önlemler almak yerine soruların formatlarını değiştirmeyi, imtihanı yeterlice zorlaştırarak öğrencilerimizi şaşkına çevirmeyi, adeta onları cezalandırmayı tercih ettiniz. bu biçimde vicdansızlık olur mu! Yazıklar olsun size!”

ERDOĞAN’A SERT KELAMLAR

“Devlet geleneğimizden bir türlü feyizlenemeyen Sayın Erdoğan Kanal İstanbul’a karşı durduğumuz için, bu yanlışa ortak olmayı düşünenleri uyardığımız için epey sonlandı ve dedi ki ‘O parayı sizden söke söke alırlar.’ Bunu söyleyen bu ülkenin cumhurbaşkanı. Milletin adamı meğersem tahkimin avukatıymış. Ya arkadaş bugüne kadar ha teğe kandırıldın bu sefer sen milleti kandırdın ne yapacağız şimdi! Şuursuzluğa bakar mısınız. Beşli çetenin ve yabancı şirketlerin avukatlığına soyunun şu sorumsuzluğa bakar mısınız! Sizden dediği kim, milletin ta kendisi. İbretlik sahiden. Lakin parantez içi sandık ne gelirse gelsin seçimden yenilerek çıkacağını anlamış diyor ki sizden.”

“KANAL İSTANBUL” REAKSİYONU

“Küçük ortak hiç durur mu, elbette durmaz. Dünkü küme Konuşmasında hiç utanmadan Türk milletin parasına çökecek firmaları hukuksal garanti altına alalım dedi. Bu nasıl bir utanmazlık vicdansızlıktır. Bu nasıl bir işbirlikçiliktir. Sayın Erdoğan tarafını seç. Milletinin yanında mısın yoka beşli çetenin ardında mı duracaksın? Bu ülkenin cumhurbaşkanı mısın yoksa yabancı şirketlerin avukatı mı olacaksın? Milletin adamı mısın yoksa lobilerin adamı mı olacaksın karar ver. Senin bakılırsavin bu milletin olanı söke söke almaya kalkacakların yanından saf tutmak değil bu milletin hakkını hukukunu söke söke almaktır. Aklını başına al kendine gel.”

DETAYLAR GELİYOR…