Al Pacino: Direktör Francis Ford Coppola, ‘The Godfather’ setinde bir ‘bebek’ üzere ağlıyordu

Hatiram

New member
Oyuncu Al Pacino, The Godfather’ın 50. yıl dönümü kutlamaları kapsamında The New York Times’a bir röportaj verdi. Oyuncu, direktör Francis Ford Coppola ile Paramount Pictures yöneticilerinin uğraş ettiklerini hatırlatarak, sette Coppola’yı en savunmasız durumda gördüğü bir anı anlattı.

Beyazperde’nin aktardığına bakılırsa, Al Pacino’nun anlattıklarına bakılırsa, Coppola ve Paramount içindeki tansiyon, stüdyonun sinemada yer alan ikonik bir sahnenin çekimlerini kısa kestikten daha sonra direktörün sette “ağlamasına” niye oldu. Pacino, “Marlon’u yere indirdikleri zamanki cenaze sahnesini hatırlıyor musunuz? Akşam bitmişti, güneş batıyordu. Yani, doğal olarak memnundum zira konuta gidip bir şeyler içecektim. Karavanıma gidiyor ve bugün pek uygundum diyordum. İşim yoktu, yükümlülüğüm yoktu, bu uygundu. Mesaisiz her gün hoş bir gündür. Bu yüzden kampıma geri dönüyordum. Orada, bir mezar taşının üzerinde oturan ve bir ‘bebek’ üzere ağlayan Francis Ford Coppola vardı. Çok ağlıyordu” tabirlerini kullandı.

‘DEVAM ETMEM BİR ÖMÜR ALDI’

Pacino kelamlarına, “Onun yanına gittim ve ‘Francis, sorun ne? Ne oldu?’ dedim, ‘Bana bir baht daha vermeyecekler’ dedi. Yani, öteki bir kurguyu çekmesine müsaade vermeyeceklerdi. ‘Sanırım burada düzgün bir filmdeyim’ diye düşündüm zira Coppola’nın bu biçimde bir tutkusu vardı ve oradaydı” diye devam etti.

Bu hadiseden daha sonra sinemanın bir klasik haline gelebileceğini fark ettiğini söyleyen Al Pacino, “The Godfather”ın çıkışından 50 yıl daha sonra “The Godfather” için devam eden coşku hakkında “Bundan derin bir onur duyuyorum. İçinde bulunduğum için epeyce şanslı olduğum bir çalışma lakin kabul edip devam etmem bir ömür aldı. Superman’i oynamak üzere bir şey değildi” biçiminde konuştu.