Alec Baldwin soruşturmasında gelişme: ‘O sahnede silah kullanılmasına gerek yoktu’

Hatiram

New member
“Rust” sinema setinde Alec Baldwin’in imaj direktörü Halyna Hutchins’in vefatına direktör Joel Souza’nın ise ağır faydalanmasına niye olduğu olaya ait sinema takımından bir kişi daha konuştu. Sinemanın senaryo süpervizörü Mamie Mitchell, Alec Baldwin’e ve sinemanın yapımcılarına dava açarak, sinemanın senaryosuna bakılırsa kazanın yaşandığı sahnede silah kullanılmasına gerek olmadığını söylemiş oldu.

Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken, Rust grubundan isimler sinemanın yapımcılarına ve Alec Baldwin’e dava açmaya başladı. Bu isimlerden biri, sinemanın ışık şefi Serge Svetnoy’du. Svetnoy, açtığı ihmal davasında, sanıkların “sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve ateşli silahların ve mühimmatın kullanması ve bakımını düzenleyen en temel sanayi standartlarını ihlal ettiklerini” sav etti.

‘SENARYODA SİLAHIN ATEŞLENMESİNİ GEREKTİRECEK BİR ŞEY YAZMIYOR’

Beyazperde’nin haberine bakılırsa,
son olarak sinemanın senaryo süpervizörü Mamie Mitchell, Baldwin ve üretimcilere, “kasıtlı olarak duygusal problem ve ziyan verme” suçlamasıyla dava açtı. Kazanın akabinde 911’i arayan birinci kişi olan Mitchell, Hutchins’in vefatına niye olan o sahnenin senaryosunda, sahnede silahın ateşlenmesini gerektirecek bir şey yazmadığını tez etti. Mitchell’in belirttiğine nazaran, 21 Ekim günü, direktör Joel Souza, imaj direktörü Halyna Hutchins ve Mitchell, sahnede kullanılacak çekimleri kararlaştırdılar. Buna nazaran Baldwin’in gözlerini ve omzundaki kan lekesini gösteren çekimlerin akabinde, Baldwin’in tabanca kılıfına uzanıp silahı eline aldığı bir çekim yapılacaktı.

Dava metninde, “Alec Baldwin, kasıtlı olarak, rastgele bir sebep yahut mazeret olmaksızın, çekilecek sahne bir ateşli silahın kullanılmasını gerektirmediği biçimde dolu silahı ateşledi. Bay Baldwin, silahı denetim etmeden ya da silah sorumlusuna denetim ettirmeden, dolu silahla Rus ruleti oynamayı seçti” tabirleri yer alıyor. Olayı soruşturan otoritelerin belirttiğine nazaran, Alec Baldwin provalar esnasında silahı boşalttı ama Mitchell, o gün rastgele bir prova yapılmadığını ve Baldwin silahı ateşlediğinde çekimin çabucak hemen başlamamış olduğunu sav etti.

Mitchell, avukatıyla bir arada düzenlediği basın toplantısında, meslektaşlarının ve arkadaşlarının vurulma anının gözünün önünden gitmediğini, o anı yine tekrar yaşadığını belirterek, ”Kendimi inançta hissetmiyorum. Her an başıma bir şey gelebileceğini ve paha verdiğim insanlara makus bir şey olabileceğini hissediyorum. Hakikaten korkuyorum. Bu şiddetli trajedi, ömrümdeki neşeyi alıp götürdü” tabirlerini kullandı.

Alec Baldwin’in ve sinemanın yapımcılarının avukatlarından bu tezlere yönelik rastgele bir açıklama gelmedi.