Ali Uzman Başarır’dan Demirören Grubu’na ’20 Aralık’ karşılığı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Demirören Kümesi, CHP Mersin Milletvekili Ali Uzman Başarır’ın şirketin 20 Aralık günü çok yüksek yüklü ölçüde dolar bozdurduğu tezlerine yönelik bir açıklama yapmıştı. Başarır, Demirören’in bu açıklamasına cevap verdi.

Kelam konusu tezlerden dolayı Demirören Grubu’nun rahatsız olduğunu ve açıklama yaptıklarını tabir eden CHP’li Başarır, “Bak Demirören, özür dilemem gerektiğini söylemişsin. Ben niye özür dileyeyim. Ben tüyü bitmemiş yetimin, çiftçinin, emeklinin, 84 milyonun hakkını savunuyorum. Özür dileyecek birisi var ise Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar krediyi çekip ödemeyen şahsınızdır. Tabi ki benim misyonum bu tezleri sormaktır” tabirlerini kullandı.

“Ben bu argümanları bugün ortaya koymadım. 20 Aralık’ta ne oldu? Sen ve senin gibiler, yandaş şirketler bir gecede varlıklı oldunuz. Ben buradan Ziraat Bankası’na, Halk Bankası’na, Bankacılık Denetleme Kurulu’na hepsine soruyorum; çıkın o gece kim döviz bozdurdu, sonrasındasında kimler döviz aldı, kimler zenginleşti?” diye soran Başarır, “Dün biz bu tezlerle ilgili küme olarak araştırma önergesi verdik fakat AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” bilgisini paylaştı.

“BEN HESABIMI HALKA VERİRİM, SEN SARAY’A VERİRSİN”

Başarır açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“Bir gecede 1 milyon doları olan iki gün daha sonra 1 milyon 600 bin doları oldu. niye? Bu ülkede son parasını ya da 30 yıl çalışıp tazminatını dolara yatırıp daha sonra bir günde yüzde 60 yoksullaşan beşerler oldu. Biz bunun hesabını sormayacak mıyız? Ben istifa edecekmişim. Sayın Demirören beni halk bu noktaya getirdi, seni ise Saray bu noktaya getirdi. Ben hesabımı halka veririm, sen Saray’a verirsin. Benim istifa etmem için kamu kaynaklarından istifade etmem gerekir ancak istifade eden sensin, sen hesap vereceksin.

Şirketlerin, şahsın ailen, şirket çalışanlarının hesap dökümlerini ortaya koy. Ne kadar dolar sattınız? Ne kadar dolar aldınız? Ne kadar kur garantili hesabınızda para var. Yalnızca sen değil o beş şirket, o beş şirketin türevleri, biroldukca milletvekillerinin yakınları, biroldukça AKP’ye yakın şirketlerin yöneticileri, biroldukca AKP’ye yakın güçlü olmuş şahıslar bunun hesabını verin!”