Alp Navruz kimdir? Ada Masalı’nda ‘Poyraz’ estiriyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çocuk yaşlardan itibaren oyunculuğa eğilim gösteren Alp Navruz, verdiği bir röportajda, “Tiyatro oyunları ve hayli fazla sinema izledim. ‘Benim keyifli olabileceğim iş bu’ dedim ve oyunculukta karar kıldım. Çocukluğumdan beri daima kendimden büyük bireylerle konuşup sohbet ettim. Benim cümbüş anlayışım büsbütün sohbetlerdi. Büyüklerimden ve kitaplardan hayli beslendim” tabirlerini kullandı. Mesleğinde biroldukca dizide rol alan başarılı oyuncu, 2021 yılının yaz dizisi nda ‘Poyraz’ karakterini oynuyor.

ADA MASALI POYRAZ KİMDİR?

Tabiata düşkün, akıllı ve güzel bir ada sakini olan Poyraz’ın insanlara karşı aralıklı hali, birden fazla kişinin ondan çekinmesine sebep olsa da sahip olduğu ince ruh, çocuklar ve hayvanlara olan düşkünlüğü ile özünde fazlaca yeterli niyetli bir insandır ve sevdikleri için yapmayacağı hiç bir şey yoktur.

Her şeyi elleriyle kendi başına yapmayı sever, bir şeyler üretmeye ve yaratmaya bayılır. Adanın yeni sakinleri ve tadacağı yeni hisler ile Poyraz’ın da hayatı apayrı bir seyir alacaktır.

ALP NAVRUZ’UN HAYAT ÖYKÜSÜ

15 Ocak 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Bir kız ve bir erkek kardeşi vardır.

İlkokul öğrencisiyken yazdığı tiyatro oyunu, öğretmeni tarafınca sahnelendi ve kendisi de oynadı.

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Lisanı ve Edebiyatı kısmında tamamladı. Akabinde yüksek lisans yaptı. Altan Erkekli ve Cihan Ünal’dan özel oyunculuk dersleri aldı.

Şöhret basamaklarını modellik yaparak çıkmaya başladı. Birinci kamera önü tecrübesini ise 2015 yılında ‘Ceberrut’ isimli sinema sinemasında rol alarak yaşadı. 2017 yılında yayınlanan ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ isimli dizide gösterdiği performansla geniş kitlelerce tanındı.

2016 yılında ‘Arkadaşlar İyidir’, ‘Aşk Laftan Anlamaz’, 2018 yılında ‘Elimi Bırakma’, 2020 yılında ‘Zümrüdüanka’, 2021 yılında ‘Ada Masalı’ dizilerinde oynadı.

ÖZEL HAYATI

1990 doğumlu olan Alp Navruz, 2021 yılı prestijiyle 31 yaşındadır ve bekardır.

Alp Navruz 1.85 metre uzunluğunda, 80 kilo ve oğlak burcudur.

Yüzme ve okçuluk sporu ile ilgilenmektedir. Yazı yazmayı epeyce seven Alp Navruz, şiir ve hikayeler yazmaktadır.

Toplumsal paylaşım sitesi Instagram’da @alpnavruz, Twitter’da @alpnavruz kullanıcı ismiyle yer almaktadır.

ALP NAVRUZ DİZİLERİ

2016 – Aşk Laftan Anlamaz (Cenk)
2016 – Arkadaşlar Güzeldir (Berke)
2017-2018 – Fazilet Hanım ve Kızları (Sinan Egemen)
2018-2019 – Elimi Bırakma (Cenk Çelen)
2020-2021 – Zümrüdüanka (Serhat Demirkan)
2021 – Menajerimi Orta (Konuk Oyuncu)
2021 – Ada Masalı (Poyraz)

ALP NAVRUZ SİNEMALARI

2016 – Ceberrut (Mert)