Amatör futbolu unuttuk

celikci

Active member
Amatör futbolu unuttuk
11 Mart 2020 işte bu tarihi bir yere not edin. Zaten beyninize kazındı bir yılı aşkındır.

Bu tarihte iki önemli nokta var. Hem benim, hem de ülkemiz adına önemli bir tarih. Dünya’yı sarsan koronavirüs salgını ülkemizde ilk görüldüğü tarih.

Bir diğer önemi ise benim doğum günümün tarihi olması. Hal böyle olunca benim için önemi varken ülkemiz için yıllarca unutamayacağım bir tarih oldu. İnsanlık adına inşallah çabuk ve eksiksiz atlatırız.

Maç saatlerini beklerken…

12 aydır sabırla bekleyen amatör futbol, emek edip maddi manevi yükün altına giren kulüp yöneticileri, 3-4 aydır onca zor şartları geçip; hocası, futbolcusu, yöneticisi, emek, zaman ve bol para harcayıp 10-15 gün gibi sürelerde kamp yapıp maç haftasına gelindi. Maç saatlerinin açıklamasını beklenirken 45-50 günlük bir erteleme ile 266 takımın emekleri, geleceği, hayalleri bir anda yok oldu.

Yine Ertelendi Yeni tarih Mayıs

Zaman zaman ana haberlere konu olan, sosyal medyada günlerce gündemin en üst yerinde yer bulması, bu süreçte amatör futbol paydaşlarıyla birlikte aile fertlerini de dahil ettiğimizde milyonları sevindirdi derken, 9 Nisan tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu resmi sayfasından yapılan bir açıklamayla yine karalar açıklandı. Açıklamayı kısaca özetleyecek olursam “Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirmesiyle 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig’in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur” denilmesi ile birlikte heyecanla başlamasını beklediğimiz Bölgesel Amatör Lig maratonunda hesaplar alt üst oldu.

Profesyoneller önlem almakta zorlanıyor

İşte burası çok önemli. Yukarıda yazdıklarımızın ötesine farklı pencere geçersek profesyonel liglerde alınan üst düzey tedbirlere rağmen vaka sayılarının önüne geçilmemesi ayrı bir araştırma konusu olsa da, amatör spor kulüplerinin ertelemeden önce başlayacağı duyurusu yapılan 17 Nisan tarihine kadar ki süreçte Covid 19 vakaları ile mücadelesini de görmezden gelemeyiz. Birçok futbolcunun, teknik adamın bu vakalara yakalandığını karantinaya girdiklerini de gördük duyduk.

Amatör futbolu çok yakinen takip eden adeta içinde olan biri olarak Covid-19 pandemisinin artması ile alınan tedbirin önemli olduğunu düşünüyorum. Öngörümü söylemem gerekirse, yeni tarih olan Mayıs sonundan sonra da bölgesel amatör ligin oynatılmayacağı görüşündeyim. İnşallah ben yanılırım. Kalın sağlıcakla…

BBN Haber

The post Amatör futbolu unuttuk first appeared on SaraySpor.

Alıntıdır.