Asla Tek Başınıza Kalmamanız Gereken Köpek Cinslerini Öğrenince Daha Dikkatli Olacaksınız

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Köpekler, sahiplerinin sesine kulak verecek biçimde eğitildiklerinde sadık arkadaşlardır. Şok edici gelebilir ancak köpekler kara hayvanlarıdır ve davranışları denetim edilmezse etraflarındaki insanlara epeyce fazla ziyan verebilirler.

Tüm canlılar üzere köpeklerin de kendine has özellikleri ile farklı cins ve cinsleri vardır. Örneğin golden retriever, sadık ve sadık bir arkadaş olabilen büyük bir köpektir. Lakin eğitim olmadan tehlikeli olabilirler. Bir evcil hayvan olarak yahut güvenlik niçinleriyle bir aile köpeği olmadan evvel, gereksinimlerinize en uygun olanı alabilmeniz için özelliklerini öğrenin.

– Doberman

Doberman sert, akıllı, uyanık, emniyetli ve sadıktır. K-9 kuvveti için listenin başında olmaları şaşırtan değil. Ayrıyeten av seyahatleri için olağanüstüdürler. Doberman hayli agresiftir ve onu sahibinin denetimi altında tutmak için eğitim gerektirir.

– Alman Kurdu

Bu şirin cins ünlüdür ve biroldukca konutta bulunur. Ancak Alman Çoban köpeği kolay bir köpek cinsi midir? Çiftlik bekçi köpeği olma bakılırsavini aile hayvanlarına bırakan akıllı ve yiğit köpeklerdir. İçgüdülerinden vazgeçmezler ve yabancılara saldırırlar.

– Amerikan Bandogu

Amerikan Pit Bull Teriyeri yahut Amerikan Bulldog ile Napoliten Mastiff içinde bir melez olan Amerikan Bandog’un göz korkutucu bir duruşu, büyük kasları ve kuvvetli bir ısırığı vardır. Aslen çalışan köpekler olarak yaratılan Bandog, şiddete ve saldırganlığa yatkınlığı niçiniyle bir dövüş köpeği olarak kullanılır.

– Tibet Mastifi

Tibet Mastifi o kadar tehlikelidir ki görünüşü onu çabucak ele verir. 120 kiloluk köpek kimi vakit sahiplerine saldırır ve bu da faydalanmalara ve hatta vefata yol açar.

– Pitbull

Pitbull olmadan listemiz tamamlanmayacaktır. Düzgün bir biçimde eğitildiklerinde eşit derecede sadık olabilen epeyce zeki ve bağımsız köpeklerdir.

– Basenji

Basenji, Asya’da tanınan bir aile köpeği ırkıdır. Eğitilmeleri fazlaca zordur ve sokaklarda sürü halinde dolaşmayı severler. Onları eğittiğinizde, en sadık yoldaşlardan bazılarıdır. Lakin yabancılara düşman olacaklardır.

– Tosa Inu

Tosa Inu, kuvvetli bir duruş ve ısırık ile zayıflatılmış bir Japon dövüş köpeğidir. Bir ısırık ile hem eğitmenlere tıpkı vakitte sahiplere fazlaca fazla bedensel ziyan verebilir. O kadar agresifler ki Avustralya, Danimarka, Birleşik Krallık ve başka 11 ülkede yasaklandılar.

– Dogo Arjantin

Dogo Arjantin kuvvetli ve uyanıktır, bir bekçi köpeği olarak harikadır. Bir çocuğu yetiştirmesi gerektiği üzere eğitin kelamı, bu cins için geçerlidir.

– Kudong

Kudong harika bir bekçi köpeğidir. Pakistan pit bull olarak da bilinen dong agresif ve kararlıdır. Ürkek yahut korkak sahipler tarafınca denetim edilemezler. O kadar tehlikeliler ki çocuklarla bir arada bırakılmamalılar. bir daha de güvenlik sağlamak için mükemmeller.