Aytun Çıray’dan, Erdoğan’ın Diyarbakır seyahatine ait ‘Öcalan’ argümanı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
İYİ Parti Genel Lider Danışmanı Aytun Çıray, Halk TV’de yayımlanan ‘Sansürsüz’ programında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır seyahatine ait aldıkları duyumları anlattı.

Çıray “Sayın Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır ziyareti Abdullah Öcalan ile görüşüldüğünün delilidir” tabirlerini kullanarak Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili aldığı duyumları şöyleki aktardı:

“İktidar medyası ve iktidar İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinden bu yana Millet İttifakı’nı dağıtmak için tüm stratejileri kullandı. Hatta teröristbaşı Abdullah Öcalan dahil. Bakın Sayın Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır ziyareti Abdullah Öcalan ile görüşüldüğünün kanıtıdır. Bize gelen bilgiler bu istikamettedir. Siyasi iktidar kelamda bir tahlil projesi ile vatandaşı kandırmak ismine ortaya koymaya çalışıyor ancak bir daha duyumlarımızı gore ‘Artık beni dinlemiyorlar, siz gidin biraz halkı ikna edin demiş teröristbaşı… daha sonrasında gelin konuşalım’ demiş diye değerli duyumlara sahibiz.

ÖNEMLİ BULMASAM SÖYLEMEZDİM

Bu duyumları kıymetli bulmasaydım burada söylemeyeceğimi yıllardır beni bürokrasiden ve siyasetten tanıyan birileri olarak takdir edersiniz. ötürüsı ile yeni bir tahlil süreci peşindeler. Bu mevzuda da Abdullah Öcalan’la sorunları yok. Fakat Güneydoğu’da yaşayan yurttaşlarımızla sorunları var. Bugün Güneydoğu’da politize olmuş seçmene kim sarfiyat ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy ver’ derse asla onları dinlemeyecekler.”