Bahçeli’ye gelen ‘gizli telefon’ tezine MHP’den sert cevap

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
12 Eylül periyodunda MHP davasında yargılanan, ANAP, DYP, MHP, BBP ve DP’de siyaset yapan, Türk dünyasına ait çalışmalarıyla tanınan Namık Kemal Zeybek, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zeybek’in Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya verdiği röportajda, “Keles Kaymakamı’yken benim başlatmış olduğum, MHP’nin de benimsediği ve daha sonra gelenek haline gelen Kocayayla’daki yörük şöleninde kendisine sordum. Bahçeli, orada çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika daha sonra kürsüye çıkıp ‘3 Kasım’da erken seçim var’ diye ilan etti” savında bulundu.

‘BEN ŞAHİDİM’

Toplumsal medya hesabından Zeybek’in açıklamlarına sert reaksiyon gösteren MHP Genel Lider Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ”Yıl 2002, 3 Kasım seçimleri öncesi! Yer: Eskişehir TÜRKAV binası…Namık Kemal Zeybek Milletvekili Adayı olarak ziyarete gelmişti…Genel Liderimizi çağın büyük bir önderi olduğunu geçmişle mukayese ederek anlatmıştı. Ben şahidim, orada bulunan arkadaşlarım da şahittir” dedi.

‘DÖNEKLER HERKESİN ÖNÜNDE’

Yönter, ”Namık Kemal Zeybek o tarihlerde erken seçim sonucunın epeyce hakikat bir karar olduğunu söylemiş Başkanımızın ferasetini övmüştü! Artık değişen ne oldu? Telefon geldi palavrası niçin servis edildi? Devlet Bahçeli yalnızca Allah’ın karşısında eğilir, Zeybek üzere dönekler her insanın önünde” sözlerini kullandı.

‘ALÇALDIĞI KADAR ALÇALMIŞ’

”Kocayayla’da, telefon geldi ve erken seçim sonucu belirtildi palavrası Namık Kemal Zeybek’in fantezi zenginliğine işarettir” diyen Yönter, ”Zavallı akli melekelerini kaybetmiş! 12 Eylül’den daha sonra pişman olduğunu, yanlış yaptığını söyleyen Zeybek, alçaldığı kadar alçalmış, yerin tabanına geçmiştir. Namık Kemal Zeybek’in çıkar kolladığı mahut siyasi çevrelerin hesabına palavra ve iftira tetikçiliğine tevessül ve teşebbüs etmesi ayıptır, ahlaki kayıptır. Utanmadan, sıkılmadan gerçekleri çarpıtması güvenilirliği ve prestiji sıfırlanmış bir kişiselyet olduğunun delilidir” diye reaksiyon gösterdi.