Barış Pehlivan yazdı: Erdoğan ailesi ve AKP’de Fahrettin Altun rahatsızlığı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz muharriri Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun’un AKP ve Erdoğan ailesi içerisinde de reaksiyon görmeye başladığını aktardı.

Pehlivan, “AKP’de Fahrettin Altun rahatsızlığı” başlıklı yazısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Altun’a dair tenkitlerini “Biz üç bireyle daha uygun bağlantı stratejisi kuruyoruz” diyerek lisana getirdiğinin konuşulduğunu belirtti. Pehlivan, Altun’a ait bir müddetdir “gorevden alınacak” argümanının gündemde olduğunu belirtti.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanmasının akabinde toplumsal medyadaki “geçmiş olsun” ve “teşekkürler” trafiğine dikkati çeken Pehlivan, buna karşılık Altun’un toplumsal medya hesabından paylaştığı “Allah’ın müsaadesiyle biroldukça virüsü alt ettiğiniz üzere bu virüsü de birkaç güne alt edeceksiniz” formundaki “geçmiş olsun” bildirisinin AKP ortasında de reaksiyon çektiğini anlattı.

AKP’li gazetecilerin bile Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini tabir eden Altun, “Dahası, medyadaki tesirinden dolayı gazetelerde bakanlardan evvel Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim” dedi.

Pehlivan, Altun’un bakılırsavden alınmasının da gündemde olduğunu, yerine düşünülen isimler içinde ise TRT Genel Müdürlüğü nazaranvi son bulan İbrahim Eren ve RTÜK Lideri Ebubekir Şahin‘in bulunduğunu belirtti.

Pehlivan’ın yazısında ilgili kısım şöyleki:

“Biz üç bireyle daha yeterli irtibat stratejisi kuruyoruz.”

Deniyor ki Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan kimi bazı bu biçimde düşünüyormuş. Fahrettin Altun’a dair tenkitlerini bu biçimde lisana getiriyormuş. Üç bayandan oluşan bağlantı grubunun, yüzlerce çalışanı olan İrtibat Başkanlığı ile yarıştığını gözlemliyormuş.

Neler duydum neler…

Sondan başlayayım:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüse yakalandığı toplumsal medya hesabından duyuruldu.

Ortadan 14 dakika geçti… Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, “Daha evvel biroldukca virüsü alt ettiniz” diye özetlenebilecek bir ileti paylaştı. CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Altun’u “Erdoğan’ın hastalığını siyasetin aracı haline getirmekle” suçladı.

İrtibat Başkanı’nın “virüslü” iletisinin üzerinden 22 dakika geçti.

Ve birden…

Başta CHP önderi Kılıçdaroğlu olmak üzere kritik isimlerin “geçmiş olsun” iletilerine Erdoğan’ın hesabından sıcak dönüşler yapıldı.

Belirli ki danışmanı İsmail Cesur’a Cumhurbaşkanı’nın bu biçimde tweet’ler attırmasını İrtibat Lideri Altun beklemiyordu.

AKP cenahından isimlerle konuştum…

Biri dedi ki “Fahrettin Altun ofsayta düştü. Bizim mahallede bile Bekaroğlu’na hak verenler çoğunluktaydı.”

Biri dedi ki “O kadar hayli kaynadı ki Ankara… Altun’un odasını toplamaya başladığı dedikodusu bile yapıldı.”

Aslına nazaran…

Yeni değil. Olur mu bilmem lakin Fahrettin Altun’a dair “bakılırsavden alınacak” argümanı bir müddetdir dolaşıyor. Alternatif isimler bile dillendiriliyor.

Düşünün ki AKP’li gazetecilerin bile Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini kulaklarımla duydum.

“Yahu, Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek İrtibat Başkanı’nı eleştirmekten daha kolay” diyen gazeteci bile gördüm.

Dahası, medyadaki tesirinden dolayı gazetelerde bakanlardan evvel Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim.

Mevzu mevzuyu açarken neredeyse unutuyordum…

Dedim ya, “Altun’dan daha sonra İrtibat Başkanlığı koltuğuna kim oturur” sorusu dillendirilmeye başlanmış durumda.

İsmi geçen bir isim yakın vakitte TRT Genel Müdürlüğü bakılırsavi son bulan İbrahim Eren… Onun ismini ananlar Bilal Erdoğan ile yakınlığını da hatırlatıyor.

Bir öbür isim ise RTÜK Lideri Ebubekir Şahin… Açık söyleyeyim; Şahin, RTÜK Başkanlığı üzere tesirli bir koltuğu bırakıp Bağlantı Lideri olmak ister mi; hiç emin değilim. İrtibat Lideri olup şimdikinden epeyce daha fazla tenkit oklarına maruz kalmayı dilekler mı, şüpheliyim.

her neyse…

Yakın vakitte nazaranvden alınır mı, yerine kim gelir; meçhul. Lakin net olan şu ki en azından şimdilik AKP’de ve hatta Erdoğan ailesinde bir “Fahrettin Altun rahatsızlığı” kazanı kaynıyor.”