Barış Pehlivan yazdı: Hulusi Akar’ın bir sağ kolunun daha FETÖ teması çıktı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz muharriri Barış Pehlivan, “Arka Bahçe” isimli köşesinde “Telefondaki örgüt lideri” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Pehlivan bugünkü yazısında, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yardımcılığını yapan Alpaslan Kavaklıoğlu’nun FETÖ’nün Niğde’deki Türkçe Olimpiyatları tertibinde Fethullah Gülen’e övgüler dizdiğini anlattı.

Hulusi Akar’ın bakan yardımcılarından Şuay Alpay’ın örgüt sohbetlerine katıldığına dair suçlamayı da hatırlatan Pehlivan, “Evet, Türkiye’nin en kritik kurumlarından Ulusal Savunma Bakanlığı’ndaki iki bakan yardımcısı da FETÖ ile bağı olmakla suçlanıyordu” dedi.

Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyleki:

Sahnede memnunluktan uçuyor üzereydi. Yüzünde güller açıyordu. “Diplomatik temsilcilerimizin olmadığı yerlerde bayrağımızı dalgalandırıyorlar” dedi. Şükranlarını sundu ve devam etti: “Hocaefendi’nin deryasından epeyce sevdiğim küçük bir damla söylemek istiyorum. Aklımda tutamadım, heyecandan… O yüzden telefondan okuyacağım:

‘Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar üzere olsun / İnançla geril, beşere sevgi duy / Kalmasın el açmadığın bir mahzun gönül.’”

Fethullah Gülen’in şiirini okuyan o kişi, AKP Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan oburu değildi. 2013’te, FETÖ’nün Niğde’deki Türkçe Olimpiyatları tertibinde yaşandı bu. Diyeceksiniz ki ya daha sonra? daha sonra, tıpkı isim iki periyot daha AKP’den milletvekili yapıldı.

Acı olan şu ki…

Hulusi Akar Ulusal Savunma Bakanı olunca, çabucak yardımcılığına Alpaslan Kavaklıoğlu atandı. Ve 2018’den beri de bakanlıktaki beş farklı üniteden sorumlu olarak nazaranv yapıyor.

Yani…

Evvelki Art Bahçe’yi okuyanlar bilir: Bir FETÖ sanığının itiraflarında Hulusi Akar’ın bakan yardımcılarından Şuay Alpay’ın örgüt sohbetlerine katıldığına dair suçlama vardı.

Artık de bir daha tıpkı bakanın bir öbür yardımcısının, Alpaslan Kavaklıoğlu’nun FETÖ tertiplerine katıldığını, örgüte ve başkanına övgüler dizdiğini yazıyorum.

Evet, Türkiye’nin en kritik kurumlarından Ulusal Savunma Bakanlığı’ndaki iki bakan yardımcısı da FETÖ ile bağı olmakla suçlanıyordu.

Artık aşikâr ki bu kusur değil, tercih oluyor.

Sanki, diyorum…

Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu, kaydettiği Fethullah Gülen şiirini telefonundan silmiş midir? Şüpheliyim… O denli ya, Twitter hesabında hala “Hocaefendi” diye yazan iletilerini tutuyor.