Barış Pehlivan yazdı: Peker’i durduran el

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Pehlivan, bugün gazetemizde çıkan “Peker’i durduran el” başlıklı yazısında, “devletin kulislerinde konuşulan enteresan bir tez”den kelam ederek, Türkiye’de birilerinin “Peker’i durdursun” diye son devirde yakınlaştığı Suudi Arabistan’dan yardım istediği belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri’nin birebir cephede olduğu Suudilerin ricasıyla Peker’e müdahale ettiğini yazdı.

Pehlivan’ın yazısında ilgili kısım şöyleki:

“Tesadüf olabilir mi?

Biz SBK’yi tartışıyoruz, ABD vergi kaçıranları… Biz SADAT’ı tartışıyoruz, ABD Suudi katilleri eğitenleri… Biz Erdoğan yanlısı gayri yasal işlere kalkışmış siyasetçileri konuşuyoruz, ABD Trump destekçisi kapı gerisi adamları…

bir müddetdir “Sedat Peker’i kim durduruyor” diye soruyoruz. Nasıl oldu da bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) onu “videosuzlaştırdı?”

O denli ya BAE ile bizim iktidar pek de âlâ ilgilere sahip değil.

Bu hususta devletin kulislerinde konuşulan değişik bir tez var. O da Peker’i durdurmak için devreye girenlere dair.

O denli söylendiği üzere suikast timlerinden falan bahsetmiyorum. sıradan diplomasiyi kastediyorum.

Anlatılana nazaran Türkiye’de bir el, “Peker’i durdursun” diye son devirde yakınlaştığı Suudi Arabistan’dan yardım istemiş. BAE’nin, tıpkı cephede olduğu Suudilerin ricasıyla Peker’e müdahale etmesi sağlanmış.

Pekala, “karşılığında ne verilmiş” diyeceksiniz…

Malum, ABD basınında, Trump daha sonrasında Cemal Kaşıkçı evrakı bir daha gündeme geldi. Katillerin ABD’de eğitildiği bile yazılıp çizilmeye başladı. Biden’ın, Trump’ın Suudi sevici çizgisini bozması beklenirken Türkiye’den bir el Suudilere reddedemeyeceği bir teklif yapmış. “Siz Peker’i durdurun, biz de Cemal Kaşıkçı belgesini büyütmeyelim” önerisi hayli cazip gelmiş. bu biçimdece Suudilerin devreye girmesiyle BAE idaresi Peker’e müdahale etmiş.

Kulislerde yankılanan bu tez hakikat mu, bilmiyorum.

Fakat mantıklı olması bir yana, Kaşıkçı gündemi bir daha hatırlanırken Türkiye’yi yönetenlerin fazla unutkan olması sizin de dikkatinizi çekmiyor mu?”