Barış Terkoğlu yazdı: AKP ile FETÖ nerede buluştu? Erdoğan, Soylu, Gökçek kimi ararsan var

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz muharriri Barış Terkoğlu, “Fethullah’ı öldürdüler cenazesinde ağladılar!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Terkoğlu bugünkü yazısında, FETÖ başkanı Fethullah Gülen’in öğrencisi Işıkçı “Hekimoğlu İsmail” takma ismiyle bilinen Ömer Okçu’nun vefatı üzerine yaşananları anlattı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’nün tertibi Türkçe Olimpiyatları’nda elini tuttuğu Okçu’nun vefatının akabinde, başta Fethullahçılar olmak üzere Meclis Lideri Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, AKP Küme Başkanvekili Bülent Turan, AKP İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ve Melih Gökçek’in taziye yayınladığı tabir edildi.

Terkoğlu’nun yazısı şu biçimde:

Mevt sonsuz eşitlik mi? Omuzlar üzerinde tıpkı akıbete uğurlanıyorsun. hayatın bütün zikzakları toprak altında kayboluyor.

Masaya oturduğumda Aykut Edibali’yi yazacaktım. Derken bir öteki vefat haberi geldi. “Hekimoğlu İsmail” takma ismiyle bilinen Ömer Okçu vefat etmişti. Merakla bekledim. Hükümet medyası “acı haber” olarak verdi. Meclis Lideri Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş, AKP Küme Başkanvekili Bülent Turan, AKP İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi, Melih Gökçek taziye bildirilerinde birbirini izledi. “Ağabey” diyor, “senelerdır niyet dünyalarını etkilediğinden bahsediyorlardı”.

Merakla başımı öbür tarafa çevirdim. Pensilvanya da taziye bildirisi yayımladı. Gülen, Hekimoğlu için “berrak bir su gibiydi” diyor, “askerlik mesleğinin kazandırdığı hususiyetleri hizmet hayatına tatbik ederdi” diyerek devam ediyordu. Gülen’i öteki FETÖ’cüler takip etti.

FETÖ’cüler ile AKP-devletin tepesi tıpkı acıda buluşmuştu.

olağan olarak yersiz değil…

Hekimoğlu İsmail, 15 Temmuz’a kadar Fethullah Gülen’e sadık bir isimdi. Derken darbe teşebbüsü yaşandı. Safını Erdoğan’dan yana seçmiş göründü. Bu “çift dinli yaşam”, vefatının arkasındaki karmaşanın da kaynağıydı.

IŞIKÇI BİR ASKER

1932 doğumluydu. Askeri okula girişini şu biçimde anlatmıştı:

“Babam kasaptı lakin kasap olmamı istemedi. Kısa yoldan para kazandıracak bir şey düşünmem gerekiyordu. Yırtık bir gazete küpüründe ‘Tank okuluna öğrenci alınacak’ yazıyordu. Ben de dilekçe verdim.”

Sanmayın ki ordudan KHK ile atıldı. 22 sene askerlik yapıp emekli oldu.

Üstelik…

Genç yaşında bir asker olarak Said Nursi’nin sıkı müridi olmuştu:

“Ben Bediüzzaman’a bağlı olduğum için onun dediğine muhalif bir şey yapmadım. Kahvelere gitmezdim. Hatta arkadaşlar çağırıp kahvede bir çay içirseler gerisinden tövbe istiğfar ederdim.”

Bakıyorum, AKP-FETÖ’cüler, İslamcı “Minyeli Abdullah” romanı yüzünden neler çektiğinden kelam ediyor. Hekimoğlu, kendisi cevap versin:

“Askeri mahkemelere de verildim. bu biçimde ‘Minyeli Abdullah’ı ben yazmadım’ dedim. Onlar da aksini ispat edemediler. Mahkûm olmadım.”

Askerken Nursi’yi ziyaret edebilmesinin, İslamcı roman yazıp nazaranvine devam edebilmesinin, Parıltı Risalelerini üniformasıyla dağıtabilmesinin sırrı Soğuk Savaş’ın kavgalarındaydı. Işıkçılar ve natürel Hekimoğlu, safını ABD-NATO ittifakından yana seçmişti. Hekimoğlu, 1960’da Hava Kuvvetleri’ne geçmiş, ondan fazla sefer ABD’ye giderek orada eğitim almıştı. Füzeciydi ve elbette füzelerin tarafı Sovyetler’e doğruydu.

Hekimoğlu, İslamı bile orduda öğrendiğini de eklemişti:

“Askerlik fazlaca yeterli bir meslek. Ben kültürümü orada artırdım, orada tahsil yaptım. Orada dinimi, imanımı öğrendim. Dünyaya yeniden gelsem, herbiçimde bir daha asker olurdum.”

ABD’YE RİSALE TAŞIDI

Kendisini “Risale-i Parıltı dağıtıcısı” olarak tanıtan Hekimoğlu, ABD’ye risaleleri taşıyan isimdi:

“Amerika’ya gittim. daha sonrasında üstadı hiç nazaranmedim. Şöyle söylemiş olduğini hatırlıyorum: ‘Amerika ve Almanya’dan Risale-i Işıklar isteniyor oraya giden kardeşlerimiz Risale-i Işıkları götürsün.’ (…) Amerika’ya da Risale-i Parıltıları götürmüştüm.”

FETÖ’nün dinler ortası diyaloğunun habercisi üzere…

ABD’de vaktinin birçoklarını üye olduğu kilisede geçiriyordu:

“Arkadaşlarım beni şaşkınlıkla takip ediyorlar, ‘Ya, Türkiye’de dindardın artık de Hıristiyanlığa merak sardın ne oluyor sana’ diye soruyorlar. Ben de ‘Kültürümü artırıyorum’ diye yanıt veriyorum.”

Tek cezası Zaman’dan

Pekala Nurculuk?

Said Nursi’nin talebesiydi. Akabinde Işıkçı Zübeyir Gündüzalp’in öncülüğünde, 1967’de çıkan İttihad’da yazmaya başladı. 1969-1974 içinde Nurculuğun o dönemki en büyük yayını Yeni Asya’daydı. Üstelik hâlâ askerdi. Işıkçı Kırkıncı Hoca’nın (Mehmet Kırkıncı) sohbetlerini, Erzurum’da misyon yaptığı 1956’dan beri takip ediyordu. Kırkıncı Hoca, Fethullah Gülen’i Nurculuk halkasına birinci sokan isimdi. Hekimoğlu, 1970’lerin ikinci yarısından itibaren yolunu Fethullah Gülen’le birleştirdi. Vakit gazetesi FETÖ tarafınca ele geçirildikten daha sonra, 1988 yılında orada yazmaya başladı. Gazetede en uzun müddet nazaranv yapan isimlerden oldu.

Erdoğan, Türkçe Olimpiyatlarında elini tutmuştu

Hani “Neler çekti” deniyor ya…

Ceza aldığı tek belge, Zaman’da yazdığı yazıdandı. TSK, o devirde irticayı da amaca koymuştu. Hekimoğlu, imam hatiplileri Harbiye’ye almayan TSK’yi sert lisanla eleştiriyordu. Bu yazıdan yalnızca 72 gün mahpus yattı. Bugün Vakit okumanın örgüt kanıtı sayıldığı hatırlanırsa “Ucuz kurtulmuş” bile denebilir.

FETHULLAH’IN TALEBESİYDİ

2002 yılında sol yanı felç geçirmişti. Onu da politikleştirmişti: “Sol tarafım felçli. esasen bu soldan hiç hayır görmedim.”

Hekimoğlu’nun konuşmalarını açıyorum. ömrünü şu biçimde tanımlıyor:

“Şükrolsun ki Allah beni Fethullah Gülen Hocama talebe etti. Bilmiyorum o kabul eder mi etmez mi? Ben kendimi onun talebesi biliyorum.”

Hekimoğlu, yaşlı ve hasta haliyle bile Pensilvanya’nın ziyaretçileri içindeydı.

17-25 Aralık’tan daha sonra AKP-FETÖ cephesi çatlayınca Hekimoğlu halini sürdürdü:

“Hizmet, İslamiyeti yaşamak ve yaşatmaktır. Hocam bu konuda örnektir. Nasıl ki altının bakırdan ayrılması için ateşe atıp eritirler, birebir biçimde Allah Müslümanlara da ateş verir, kimin bakır, kimin altın olduğu bu biçimdece anlaşılır.”

ERDOĞAN’A MEKTUP

Ancak…

Savaş şiddetlendi. Hekimoğlu’nun Gülen’in oluruyla kurduğu bir yayınevi (Timaş) vardı. Graham Fuller başta olmak üzere bir hayli Fethullah destekçisinin kitapları da buradan çıkmıştı. Hekimoğlu safını tekrar seçti. 15 Temmuz’un akabinde “Ben artık Fethullahçı değilim” der üzere Erdoğan’a bir mektup yazdı. “Müslüman Darbeci Olamaz” kitabıyla da güya günah çıkardı.

Haliyle vefatından daha sonra iki taraf da “bizden” iletileri yayımladı. O denli ya, Gülen’in “Ülkeme dönebilseydim iki insanın ziyaretini epey istek ediyordum” dediği ikiden bir tanesiydi. FETÖ’cüler tekerlekli sandalyeye mahkûm, yaşlı Hekimoğlu’nun tutumunu anladıklarını söylüyordu. AKP’liler ise geçmişi unutmayı seçiyordu. Hekimoğlu İsmail’in sıkça amaç aldığı 28 Şubat kumpas davasının emekli askerleri ise bu gayri legal evliliğin kurbanı üzere, 80’li yaşlarında mahpusta kalmaya devam ediyordu.

Taziyeye bakınca dudaklarımdan döküldü: Fethullah’ı öldürdüler, Fethullahçıların cenazesinde ağladılar.

Vefat… Yaşayanların hiç anlamadığı kayıtsızlık. Topraktan fışkıran çiçek, vücudu kemiren böcek konuşsa insanın riyakârlığını beşere anlatacak.