Barış Terkoğlu yazdı: AKP’li Fakıbaba’nın meskenine baskın tezi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz muharriri Barış Terkoğlu, “Devlet mi kazanacak çapulcular mı?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Terkoğlu bugünkü yazısında, son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Yazıda, 14 Haziran 2018’de Urfa’da yaşanan ve “AK Partililere PKK saldırısı” duyurulan ama ölenlerin AKP’yi destekleyen bireyler tarafınca katledildiği olayla ilgili Fakıbaba’nın açıklamalarına yer verildi.

Terkoğlu ayrıyeten, “Urfa’da konuştuğum kaynaklar Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu küme tarafınca tehdit edildiğini, hatta konutunun basıldığını söylemiş olduler” diye belirtti.

Terkoğlu’nun yazısı şu biçimde:

Otobüs gecikiyor, sevdiğin gelmiyor, meraklanıyorsun. Sebepsizliğe ise kızıyorsun. halbuki adaleti senelerca bekleyenler var. Her yanları ateşler ortasında aramaya devam ediyorlar.

Geçen Çarşamba günü, 14 Haziran 2018’de Urfa’da yaşanan olayları anlatmıştım. Seçim öncesinde 4 kişinin vefatına niye olan o hadise, “AK Partililere PKK saldırısı” diye duyurulmuştu. halbuki yıllar daha sonra, AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın hatırlattığı üzere, problemin terörle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Ölenlerden üçü şahsen AKP’yi destekleyen küme tarafınca katledilmişti. Atağa uğrayan Şenyaşar Ailesi’nin üyeleri, dükkanlarında yaralanmış, getirildikleri hastanede ise linç edilerek vahşice öldürülmüştü. Yargı, yaşananların hesabını soramadı. Linçten, valinin ortaya girmesiyle yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar ve annesi ise, 260 gündür, Urfa Adliyesi önünde, adalet nöbeti tutuyor. Hem kaybettikleri aile üyeleri tıpkı vakitte tutuklu Fadıl Şenyaşar için adalet istiyor.

Olay anının fotoğrafı, dükkan sahiplerinin hücuma uğradığını gösteriyor.

ERDOĞAN’I UYARAN AKP’Lİ VEKİL

Fakıbaba, “3 buçuk yıl daha sonra konuştu” kelamını eksik buluyordu. “Evet, ben olayın birinci günü terör demiştim. Beni yanılttılar. olaylardan üç gün evvel ben de Şenyaşar Ailesi’ni ziyarete gitmişim. Beni fazlaca yeterli karşılamış, uğurlamışlar. hadiseden daha sonra bunların fotoğraflarını görür görmez açıklamamın yanlış olduğunu anladım. Çabucak Cumhurbaşkanımızla görüştüm. Ona bunun bir terör hadisesi olmadığını anlattım. Şenyaşar Ailesi’nden de başsağlığı dilemesini istedim. Yani ben yalnızca 3 buçuk yıl daha sonra değil, birinci günlerden beri olayın iç yüzünü devletin en zirvesine kadar anlattım.”

Fakıbaba ile, saldırıyı azmettirmekle suçlanan AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ı da konuştuk. Fakıbaba, hadiseden daha sonra Yıldız’a da hal aldığını anlattı. “Meclis’te arbede çıktığında eli kırılmıştı. bu biçimde geçmiş olsun dedim. Bunun haricinde o milletvekiliyle 3 buçuk yıldır selamım bile yok. Ben bu olaydan daha sonra vekile de reaksiyonumu gösterdim.”

DEVLET ÇAPULCUYA YENİLMEZ

Fakıbaba, Urfa’da çeteleşmiş bir yapı olduğu tezine itiraz etmiyordu. Lakin “Yıldız Ailesi”nin, İbrahim Halil Yıldız’ın ardında olduğu yorumuna karşı çıkıyordu. Fakıbaba şunu söylemiş oldu: “Aileden birileri vekilin yanında, bu olayların ortasında olabilir. Ancak Yıldız Ailesi’nden epey kıymetli beşerler var. Onlardan da bu işe karşı olanlar var. Bu yüzden akrabalarından hayli yandaşları demek daha yanlışsız.”

Yazımda Urfa Valisi Abdullah Erin’in de hadiseler niçiniyle rahatsız olduğunu, Cumhurbaşkanı’yla konuşup “nazaranvden affını” istediğini söylemiştim. Fakıbaba da konuşmamızda Vali Erin’e sahip çıktı:

“Siz de yazmışsınız. Vali doğrunun yanında duran bir adam. Aslan üzere bir vali. Devleti temsil ediyor. Bir küme çapulcuya devlet yenilmez. Bu çeteler er ya da geç temizlenecek.”

FAKIBABA TEHDİT Mİ EDİLDİ?

Daha da farklı bir detay var…

Urfa’da konuştuğum kaynaklar Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu küme tarafınca tehdit edildiğini, hatta meskeninin basıldığını söylemiş olduler. Bu iddiayı sormak için Fakıbaba’yla ikinci defa konuştum. Verdiği karşılık epey enteresandı:

“Bu soruya artık karşılık vermek istemiyorum. Her şeyin bir vakti var. Ben Allah’tan diğer kimseden korkmam. Lakin Urfa’da siyaset zordur. Çakalların ayağına basarsanız tehdit ederler natürel. Aşiretiniz yoksa, kolay bir bireyseniz tehdit alırsınız. Lakin artık bunu konuşmak istemiyorum”.

BAŞA VURARAK LİNÇ

Türkiye’nin bir kentinde, bir milletvekilinin başını çektiği küme hastane bastı, yaralı insanları öldürdü. Bütün bunlar devletin gözünün önünde yaşandı.

Ferit Şenyaşar, ambulansta hücuma uğradığını söylemişti. Savaş ahlakına bile muhalif bu olayı doğrulayan ambulans raporunu yazıdan daha sonra okudum:

“Ambulansımıza devlet hastanesi önünde kimliği belgisiz bireyler tarafınca atak düzenlenmiştir. Ambulans kullanılamaz hale geldiğinden hasta Suruç Emniyeti’nde diğer takıma teslim edilmiştir.”

Bir tabibin olay günü paylaşımı, vahşetin boyutunu gözler önüne seriyordu:

“Arkadaşlar az evvel hastaniçin ayrıldık. Üç acil doktoru, bir tekniker ve sağlıkçı arkadaş ile görüştük. Hastane ortasında infaz gerçekleşmiş. Bir hasta, baş travması ile gelmiş. Hastaya oksijen tüpü ile başa vurarak linç yapılmış. Tabip bir hastaya cpr uygularken yan tarafta öteki hastaya iki şarjör boşaltmışlar. Öteki yaralı tekraren bıçaklanıyor. Bıçaklayanlar çıkıyorlar. Diğer bir yaralının boğazı kesilmiş. Sağlıkçılar tehdit edilmişler. Can güvenliği yok. Kolluk kuvvetleri olan bitene göz yumuyor. Vekilin yakınları hastane kameralarını tahrip etmişler.”

DİNLEME TUTANAKLARINDAKİ DETAY

AKP’nin Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, her şeyi açıkça anlattı ama…

İçişleri Bakanı’nın da ortalarında bulunduğu Hükümet yetkililerinin o günkü “terör” açıklaması hala arşivde duruyor. Anadolu Ajansı’nın “Suruç’ta AK Partililere Saldırı” diye duyurduğu hadisenin akabinde; Süleyman Soylu, “Türkiye’de kimse PKK ağzıyla siyaset yapamaz. Bu kadar sıradan, yaptırmayız” demişti. Bugün, hücumun AKP milletvekili takviyeli bir çetenin katliamı olduğu ortaya çıktı. Hükümetten özür açıklaması gelmediği üzere, 3 buçuk yıldır hastanede yaşananların iddianamesi yazılamadı. Şüphelilerin telefon dinleme tutanakları ise, gerisine siyaseti almış saldırganların, “bize bir şey olmaz” teminatı ile hareket ettiğini gösteriyor.

Yarın ne getirir bilinmez…

Lakin Türkiye’yi son senelerda zehirleyen siyaset dayanaklı çeteler ile hesaplaşma olacak ise, bunun en kritik ayaklarından biri Urfa’da yaşanacak. Devletin gücünü gerisine alarak terör uygulayanlardan hesap sorulmadan da kimsenin hakkını helal etmeyeceği açık.

Yevtuşenko, adalet için, “her vakit rötar yapan bir tren gibi” diyor. Kâfi ki beklemeyelim. Oturduğumuz koltuktan kalkıp, gelmesi için aksiyona geçelim.