Belediye başkanlığını bırakmıştı… Rasim Arı, AKP’den de istifa etti

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Son lokal seçimlerde AKP’den Nevşehir Belediye Lideri seçilen lakin geçtiğimiz yılın Ocak ayında ‘sağlık niçinlerini’ münasebet göstererek nazaranvinden istifa eden Rasim Arı, AKP üyeliğinden de istifa etti.

AÇIKLAMALARI ÇOK KONUŞULMUŞTU

Arı, istifasının çabucak akabinde yaptığı, “FETÖ artıklığı yapmayın. Bunlar FETÖ taktiğidir. Yanında ders aldığınız için öteki gariban insanları FETÖ’cü diye suçladınız” açıklamasıyla gündeme gelmişti.

PARTİYİ DE BIRAKTI

Arı bu kere Facebook üzerinden yaptığı açıklamayla partisinden de istifa ettiğini deklare etti.

Arı, şu açıklamaları yaptı:

“14 Ağustos 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, bir daha kurulduğu 2001 yılında, Maltepe ilçe Gençlik Kolları teşkilat başkanlığı yaptım. 2002 yılından 2018 yılına kadar bürokrasinin çeşitli alanlarında bakılırsav yaptım.

Bürokraside edindiğim deneyim ve birikimi gariban bir Anadolu evladı olarak ayrıldığım kente aktarabilmek ve Anadolu’nun kavruk yüzlü gençleriyle yol yürümek için bir hizmet seyahatine çıktım.

bakılırsav yaptığım 21 ay boyunca dünyanın en hoş kenti ve içerisinde en özel insanların yaşadığı Nevşehir’e hiç bir siyasi, ideolojik ekonomik ve toplumsal ayrım yapmadan hak ettiği hizmeti götürmenin uğraşı içerisinde oldum. Ve bu müddet içerisinde asla partizanlık yapmadım. Bu kentin çocuklarının ve gençlerinin ağabeyi, yaşıtlarımın kardeşi ve büyüklerimin evladı olmaya çaba gösterdim. Şahsımıza karşı oluşan teveccüh için gereğince teşekkür edemedim. Ancak gönlüm daima şehrimizdeydi, aranızdaydım.

Tek sermayemiz samimiyettir. Siyasette ve ömrün her alanında samimiyet… Samimi hislerimle şu kelamları de söylemek isterim. Birebir siyasi çatı altında siyaset yaptığımız ve bu kente katkı vermek için bir arada gayret verdiğimiz arkadaşlarımız ile maalesef taban insani müştereklerde dahi diyalog kurma imkânı ortadan kalkmıştır. Onların samimiyetini sorgulamak bana düşmez. Burada o diyalog eksikliğini ve sebeplerini anlatacak imkanımız da yoktur…

her insanın ömründe yol ve yol ayrımları kıymetlidir. Her yol ayrımı bir seçim, bir karardır. Ve her karar bir tercihtir. Her yol ayrımı yeni bir yoldur. Bu his ve kanılar ile 2001 yılında üye olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Millete hizmet yolunda siyaset yapan tüm siyasetçilere bu seyahatte muvaffakiyetler diliyorum.”