Benedict Cumberbatch ‘iğrenç’ tenkidine karşılık verdi

Hatiram

New member
İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, ABD’li oyuncu Sam Elliot’ın, ‘The Power of The Dog’ sinemasına yönelik yaptığı ağır tenkitlere sert karşılık verdi.

Elliott, Cumberbatch’in geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren, 12 kolda Oscar’a aday gösterilen ‘The Power of The Dog’ sinemasıyla ilgili hakaret içerikli yorumlarda bulunmuştu. Cumberbatch, verdiği bir röportajda Elliott’a karşı sessizliğini bozdu.

‘İĞRENÇ BİR FİLM’

Elliott, Thomas Savage’ın birebir isimli romanından uyarlanan ve direktörlüğünü Jane Campion’ın yaptığı kovboy sineması ile ilgili, “İğrenç bir film” yorumunda bulunmuştu.

‘BU ŞEKİL BEŞERLER DÜNYAMIZDA DAİMA VAR’

NTV’nin aktardığı habere göre,
Cumberbatch, “Geçen gün sinemayla ilgili söylenen garip reaksiyon hakkında bir şey söylememek için hayli uğraşıyorum. Ben söylenenleri şahsen duymadım, o yüzden detaylı bir yorum yapmam gerçek olmaz. Lakin bu üslup beşerler bizim dünyamızda daima var. kimi vakit yakınımızda, kimi vakit sokakta, sporda ya da barda. Saldırganlık, öfke ve hayal kırıklığı kim olduğunuzu denetim edememenize yol açar. Bu, o şahsa de etrafındakilere de ziyan verir” dedi.

Cumberbatch, bu stil insanları anlamak için kişinin karakterine bakmak gerektiğini söyleyerek, “Bu, yerinde olamayacağını bildiğin bireye karşı hoşgörüsüzlük, yani bir cins bastırma duygusu manasına geliyor. Hatta toksik erkek başlığı altında bunu incelersek temel niçinleri bulabiliriz” diye konuştu.