Bildirici’den Hakan’a reaksiyon: Ergen

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Direktörü Ahmet Hakan’a sert sözlerle yüklendi.

Bildirici, Hakan’ın “Hürriyet’in Faruk Bildirici isimli bir Bekçi Murteza’sı var. Adam kafayı takmış Hürriyet’e.” kelamlarına karşılık verdi.

Cumartesi günü Maltepe’de aşı terslerinin mitingine geniş yer verdiği için Hakan’ı eleştiren Bildirici, “Ahmet Hakan bir daha eleştirimi bir ergen tutumuyla karşılamış, bana sıfatlar yakıştırmış! Ben yalnızca Hürriyet’i değil tüm medyayı eleştiriyorum. Maksadım da yanlışları göstererek gazetecilik için artı bedel üretmek.” diye belirtti.

Twitter’dan açıklama yapan Bildirici şunları söylemiş oldu:

“İyi ki dün Hürriyet’i eleştirmişim! Prof.Dr. Sarp Üner’in, aşı terslerinin mitingdeki savları çürüten bilimsel açıklamasını yayımlamışlar. Örtülü düzeltmişler. Keşke dün bu biçimde yapsalardı. Zira akıl ve bilim dışı görüşler yayımlanmaz ya da uzaklıklı ve eleştirel lisan kullanılır.

‘Aşı haberleri bildirgesi’nde şöyleki denir: ‘Aşı aksiliği, komplo teorileri olabildiğince görünmez kılınmalıdır. Toplum sıhhatini tehlikeye atan yaklaşımlar aktarılarak değil, geçersizliğini kanıtlayan bilimsel gerçeklere yük verilerek yok edilebilir.’

Ahmet Hakan bir daha eleştirimi bir ergen tutumuyla karşılamış, bana sıfatlar yakıştırmış! Ben yalnızca Hürriyet’i değil tüm medyayı eleştiriyorum. Maksadım da yanılgıları göstererek gazetecilik için artı bedel üretmek. Gerçekten öteki aşı haberlerini de eleştirmiştim.

Ertuğrul Özkök yazmıştı; ‘Yaptığımız meslek, sahip olduğumuz köşeler egolarımızı da sivrileştiriyor” diyerek gazetecilerin yanlışlarını kabul etmesinin kıymetini yazmıştı. Yanlışını kabul etmekte zorlanan Ahmet Hakan’a Özkök’ün bu yazısını okumasını öneriyorum

Fatih Selek, bugün Türkiye’de ‘Miting bir birinci özelliği taşıyordu. Ama genel manada medyada ilgi görmedi. Gazete ve tv’lerde yer bulmadı’ yazmış. Fakat Hürriyet geniş ilgi göstermişti. niye? Ahmet Hakan’a bakılırsa ‘kafa bulmuş’lar. Habercilik ve baş bulmak!”

İyi ki dün Hürriyet’i eleştirmişim! Prof.Dr. Sarp Üner’in, aşı karşıtlarının mitingdeki iddiaları çürüten bilimsel açıklamasını yayımlamışlar. Örtülü düzeltmişler. Keşke dün böyle yapsalardı. Çünkü akıl ve bilim dışı görüşler yayımlanmaz ya da mesafeli ve eleştirel dil kullanılır pic.twitter.com/b2ATn4intV

— Faruk Bildirici (@farukbildirici) September 13, 2021