Binali Yıldırım’dan ‘kararsızlar’ uyarısı: ‘Gidişata bakacağım’ diyorlar

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Son devirde yapılan seçim anketlerinin kıymetli neticelerindan biri olan ‘kararsız seçmen’ olgusuyla ilgili AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’dan bir ileti geldi.

Binali Yıldırım, AKP Ankara Vilayet Başkanlığı’nın, Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde bir otelde düzenlenen uyum toplantısına katıldı. AKP Ankara ve Antalya milletvekilleri ve partililerin katıldığı görüşmede yeni bir surece, periyoda girildiğini belirten Yıldırım, “Yani önümüzde 535 gün üzere bir süre var. Bu müddet zarfında uzun üzere gözükebilir ancak AK Parti demek yarın seçim olacakmış üzere hazır olan bir parti demektir” dedi.

Seçimlerin tabiatıyla 2023 Haziran ayında gerçekleşeceğini açıklayan Binali Yıldırım, “Bunu tekraren genel liderimiz, cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı, Devlet beyefendi tekraren anlattı. Muhalefetin her vakit seçim isteme üzere bir hakkı var. Muhalefet ‘umut yoksulun ekmeğidir’ derler, tabi ki söylem edecek, seçim isteyecek. Bunu da doğal karşılamak lazım. Zira 15 sefer mindere çıkmışlar yenilmişler. 16’ncı seferde çıkacaklar ve bir daha yenilecekler, ben bu teşkilatın gözlerinde o ışığı görüyorum” diye konuştu.

GENÇLERE ‘SOSYAL MEDYA ‘GÖREVİ

Toplumsal medya üzerine yapılan araştırmaların neticelerindan da bahseden Yıldırım, partililerinden toplumsal medyayı en faal biçimde kullanmalarını istedi. Yıldırım, “Bunu da gençler yapacak, gençler bizim en büyük kaynağımız. Bunu da gençlerimiz yapacak. Gençler bizim en büyük kaynağımız. Tabi biz de boş durmayacağız, kendi bildiğimiz yordamda siyasetimizi yapacağız. Yüz yüze siyaset gönül siyaseti sokak siyaseti meydan siyaseti bir daha devam edecek. İkisi birleşince daha büyük bir sinerji oluşacak daha güzel sonuç alacağız. Bugün Türkiye’nin en örgün takımları bizde. Toplam 13 milyon üye kaydımız var, 13 milyondan da fazla. Her üye bir fazla kişiyi de sandığa gdolayıp oy verdirse işimiz kolay. 13 milyon üyenin her biri birebir heyecanı taşıması lazım. Bu heyecanı oluşturmak” diye konuştu.

KARARSIZLAR ÜÇÜNCÜ BÜYÜK PARTİ

Anketlerde açıklanan sonuçlara bakılırsa Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin ‘kararsızlar’ olduğunu söz eden Binali Yıldırım, şöyleki devam etti:

“’Ben iktidarı kopmadım, fakat iktidar partisinin gidişatına bakacağım’ diyor. Bu iletisi uygun algılamamız lazım. Yapacak fazlaca işimiz var, biraz zorlukları var ancak o kadar da çok kolay, gözünüzde büyütmeyin. 15 seçimi alnının teriyle kazanmış bir partiden bahsediyoruz. Gençler, bu sefer ihale sizde, bu seçim sizin seçiminiz olacak.”