Bir Halk Düşmanı dizisini bozdu. Şimdi onun içinde görünecek.

iclal

Global Mod
Global Mod
Günaydın Çarşamba. Bugün gerçek Broadway prodüksiyonunu sekteye uğratan bir aktörün rol aldığı “Halk Düşmanı” performansını izliyoruz. Hudson Nehri'nin altındaki Geçit Projesi'ne de yeşil ışık yakıyoruz.

Salgındaki rolünün onu Broadway'de istenmeyen kişi haline getirdiğine ikna olmuştu.

Ancak bu öğleden sonra Smith, Bill Murray ve Kathryn Erbe'nin de yer aldığı bir kadronun başrolünde yer aldığı “An Enemy of the People” adlı yapımda Broadway'de – tabiri caizse – yer alacak. Kentin ombudsmanı Jumaane Williams da oyuna katılacak, ancak kendisi oyunu hiç okumamış ve öğleden sonraki provadan önce senaryoya bakmayacağını söyledi.

Bu prodüksiyon, Wall Street, ABD Açık ve Metropolitan Operası'nda iklim protestoları düzenleyen merkezi olmayan bir grup olan Extinction Rebellion'ın bir üyesi olan Smith'in Circle in the Square'de kesintiye uğrattığı prodüksiyonla aynı olmayacak. Bu performans, ünlülerle yapılan dramatik okumalar aracılığıyla sosyal konulara vurgu yapan Theatre of War Productions tarafından düzenlendi.

Circle in Square versiyonundan farklı olarak kostüm, set veya tiyatro olmayacak. Gösteri, Times Meydanı'nın kuzey ucunda, açık havada, Batı 47. Cadde'deki TKTS standının üzerindeki kırmızı merdivenlerde gerçekleştirilecek. Theatre of War'ın sanat yönetmeni Bryan Doerries, geçen haftaki bir provada Smith ve diğer sanatçıları performans mekanının alışılmadık olduğu konusunda uyardı: “25 metre uzunluğunda bir sosisli sandviçle ve Minnie Mouse ve Çıplak Kovboy gibi giyinmiş insanlarla yarışıyoruz .”

Smith tarafından kesintiye uğratılan ön gösterim gösterimini inceleyen Haberler eleştirmeni Jesse Green, “Halkın Düşmanı”nın zaten bir protesto olduğunu belirtti: yerel siyasetin acı bir hicividir ve çok geçmeden kendini insanlığın kayıtsızlığının yavaş yavaş kaynayan bir trajedisi olarak ortaya koyar. .” Smith, Jeremy Strong'un canlandırdığı karakterin sahnede asi bir kalabalığın karşı karşıya geldiği gürültülü bir sahne sırasında ayağa kalktı.

Smith koltuğundan kalkıp çığlık atmaya başladığında bazı izleyiciler bunun dizideki sıradan bir an olmadığının farkında değildi. Deadline.com'un haberine göre aktör Michael Imperioli kısa süre sonra şöyle bağırdı: “Gitmelisin. Rahatsız edicisin.” Bir diğer oyuncu David Patrick Kelly ise “Kendi oyununu yaz!” diye bağırdı.

Daha sonra Smith'i ve kargaşaya katılan bazı aktivistleri merdivenlerden yukarı, çıkışa doğru ittiler.

En iyi erkek oyuncu dalında Tony Ödülü'ne aday gösterilen Strong, Nisan ayında Haber'a protestonun “zor” olduğunu söyledi. Ancak “geriye dönüp baktığımızda bu bir hediyeydi” dedi, “çünkü parçanın neyle ilgili olduğunun altını çiziyordu.”

Smith, “kariyerimi riske atacağımdan çok korktuğunu” belirterek, yürüttüğü iklim festivalinin “büyük finansmanın son turunda” olduğunu ekledi. (Smith aynı zamanda Wall Street Journal ve USA Today'in de basıldığı College Point, Queens'deki Haberler fabrikasının önünde düzenlenen Dünya Günü protestosuna da katıldığını söyledi.)

Yine de Smith, Circle in the Square'deki kesintiden birkaç hafta sonra Theatre of War ile iletişime geçtiğini söyledi. “Bizimle konuşmak istemelerinin hiçbir yolu olmadığını düşündüm” dedi. “Mega mekanlarla çalışıyorlar.”

Ancak eski bir New York Şehri Halk Sanatçısı olan Doerries, “Cevap hemen evet oldu” dedi.

36 yaşındaki Smith, bunun New York'ta oyuncu olarak ilk performansı olacağını söyledi. Kendisi, sekiz veya dokuz yıldır tiyatroda profesyonel olarak çalıştığını, çoğunlukla iklim değişikliği konusunda yapımcı ve senarist olarak çalıştığını söyledi.

Ancak Williams, son sekiz yılda 100'e yakın Savaş Tiyatrosu yapımında rol aldığını söyledi. Bunlar arasında, 2014 yılında Missouri'nin Ferguson kentinde beyaz bir polis memuru tarafından vurularak öldürülen silahsız siyahi genç Michael Brown Jr.'ı konu alan bir drama olan “Antigone in Ferguson” da vardı. 2020'deki pandemik karantina sırasındaki bir diğer drama ise Oscar Isaac, Frances McDormand, Jeffrey Wright ve John Turturro'nun başrollerini paylaştığı “The Oedipus Project”in Zoom performansıydı.

Williams, “Ben aslında bir aktörüm” dedi. “Bu benim ilk aşkımdı.”

“Savaş Tiyatrosu, bazı tutkuları oldukça etkileyici mekanlarda birleştirmeme olanak tanıyor” dedi. “Çok fazla insanın Times Meydanı'nın ortasında performans sergileme fırsatı yok.”

Ayrıca Halkın Düşmanı'nı hiç okumamış olmasının önemli olmadığını da söyledi. Theatre of War'a atıfta bulunarak şunları söyledi: “Prodüksiyonun bir kısmı, onu sunma şekli, oyuncuların minimum düzeyde prova yapması ve ardından devam edip performans sergilemesidir. Bu, ilgili olanlara hata yapma izni verir.”

Hava durumu

Sıcaklık 27 derece civarında olacak ve güneşli bir hava bekleniyor. Bu gece çoğunlukla açık ve sıcaklık 18 derece civarında.

DİĞER TARAFTA OTOPARK

Bugün ve yarın askıya alındı (Şavuot).

New York'tan son haberler

Ağ Geçidi artık durdurulamaz

Senatör Chuck Schumer, “Herhangi bir büyük mücbir sebep felaketi dışında her şey hazır” dedi.

Schumer, Biden yönetiminin Manhattan'daki New Jersey ile Pennsylvania İstasyonu arasındaki uzun süredir ertelenen tünel için 6,88 milyar dolar hibe sağlamak istediği haberine yanıt veriyordu. Para, Gateway olarak bilinen uzun süredir ertelenen projenin mali yapbozunun son parçası. Tamamlanması 11 yıl sürecek.

Bildirim, Federal Transit İdaresi başkan vekili Veronica Vanterpool'un Kongre üyelerine gönderdiği bir mektupla geldi. Meslektaşım Patrick McGeehan, mektubun devasa projenin planlayıcılarına, Kuzey Bergen, New Jersey'de ve Hudson Nehri'nin altında bir uçurumun içinden sondaj yapmaya başlamaları için mühendislik ve inşaat firmalarını işe almaları konusunda yeşil ışık yaktığını yazıyor.

Projenin arkasındaki kurum olan Ağ Geçidi Geliştirme Komisyonu'nun genel müdürü Kris Kolluri, “Bu, kelimenin tam anlamıyla neredeyse 30 yıldır bu bölgede reddedilen an” dedi. “Temel olarak geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaştık.”

Bölgesel yetkililer, 2010 yılında New Jersey valisi olan Cumhuriyetçi Chris Christie'nin projeyi iptal etmesiyle bu noktaya geldiklerini düşündüler. New York Valisi Kathy Hochul'un, Manhattan şehir merkezine giden sürücülere trafik sıkışıklığı ücreti uygulama planını süresiz olarak rafa kaldıracağını söylemesi, bazı ulaşım uzmanlarına Christie'nin hamlesini hatırlattı.

New York ve New Jersey projeye yaklaşık 4 milyar dolar yatırım yapacak. Geçen hafta, iki eyalet – New York ve New Jersey Liman İdaresi ile birlikte – büyük altyapı projelerinde yaygın bir uygulama olan parayı federal hükümetten borç almayı kabul etti. Ancak Schumer, Gateway'in Donald Trump'ın başkanlığı sırasında Beyaz Saray'da direnişle karşılaştığını söyledi.

Schumer, “Trump, Gateway'in önüne pek çok engel koydu” dedi. “Başkan olarak dört yıl boyunca bunu sürdürdü.”

Geçtiğimiz yıl Başkan Biden'ın ulaştırma bakanı Pete Buttigieg, tünel projesini ülkedeki “en büyük ve en önemli altyapı projesi” olarak nitelendirdi ve Gateway'in Golden Gate Köprüsü ve Hoover Barajı gibi “altyapımızın katedralleri” ile aynı kategoriye girdiğini söyledi. .

BÜYÜKŞEHİR Günlüğü

Staten Adası feribotu

Sevgili günlük:

Yetişkin hayatımın çoğunu Staten Island'da geçirdim ve Finans Bölgesi'ndeki çeşitli işler için Manhattan'a gidip geldim. Çoğu gün Manhattan'a giden tekneye yetişmek için Staten Island Feribot Terminali'ne gidiyordum.

Bir gün terminale giderken arabanın motor bölümünden geliyormuş gibi görünen bir koku fark ettim.

Aracı park edip indikten sonra kaportanın üzerine eğildim ve kokunun gerçekten arabamdan gelip gelmediğini kontrol etmek için burnumu hafifçe kaportaya bastırdım.

Hiçbir koku almadığım için terminale gittim. Bunu yaparken arkamda bir kadının konuştuğunu duydum.