Bir New York Yürüyüşü mü? Hayır, New Jersey’de bir sanat enstalasyonu.

iclal

Global Mod
Global Mod
Günaydın Bugün perşembe. New York şehrinin görünümüne sahip dört katlı bir cepheye bakıyoruz, ancak konumu orası değil. Vali Kathy Hochul’un eyaletin iklim değişikliği yasasını yeniden yazma önerisini neden geri çektiğini de öğreneceğiz.

New York’taki en yeni apartman cephesi New Jersey’de. Daha doğrusu Jersey City’de.

Zemin katta şarküteri cepheli dört katlıdır. Bina erişilebilir ve ayrıca girilecek. Gerçekten.

Bu, Liberty Bilim Merkezi’nde zemine serilmiş bir sanat enstalasyonu. Ayna benzeri bir reflektör, yerçekimini ve fiziği göz ardı ediyor gibi görünmesi dışında, yoldan beklediğiniz görünümü sunar. İnsan kendini aynada yerdeki görüntünün üzerinde uzun adımlarla ilerlerken ya da zemindeki düz enstalasyona bağlı apartman benzeri yangın merdivenlerinde oturmak için dururken görüyor. New Jersey’de bir arazi.

Bilim merkezinin başkanı ve CEO’su Paul Hoffman, “New Jersey’deki New York City ile uzun ve karmaşık bir ilişkimiz var” dedi. “Herkes Manhattan’ın daha büyük olduğunu düşünse de, batı yarım küredeki en büyük gökevine sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Manhattan’daki, bizim planetaryumumuza uyuyor.”

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’ndeki Hayden Planetaryumu, nesiller boyu ortaokul üçkağıtçıları için göz kamaştırıcı bir yer olurdu. 2017’de açıldığında Hoffman, planetaryumunun Central Park’tan 370 dönüm daha büyük bir parkın yanında olduğuna dikkat çekti. Ama “Boyuta sabitlenmiş değilim” dedi.

Veya ağırlık. Veya hız. Cephe enstalasyonunun bitişiğinde, Brooklyn merkezli sanatçı Dustin Yellin’in The Politics of Eternity eseri var. 10.000 pound ağırlığında ve tamamlanması 20.000 saat sürdü.

Enstalasyon, Buenos Aires, Londra (Barbican Galerisi için boş bir arsada bir dış komisyon) ve Paris gibi yerlerde ve Japonya’nın Niigata Eyaletinde benzer parçalar yaratan Arjantin doğumlu sanatçı Leandro Erlich’in eseriydi. bölgesel olarak düzenlenen bir sanat festivalidir. “18 farklı cephe oluşturdum ve her seferinde mekanın bağlamına bir bakış. Fransa’da bir Paris cephesiydi. Japonya’da özel bir görünümü vardı. Danimarka’da, Buenos Aires’te, Montevideo’da cephe her seferinde farklı.”

New York cephesi için “New York anılarımdan” yararlandığını söyledi.

“Bir Frankenstein cephesi gibi, yani farklı binalardan öğeler kullanıyor” dedi. “Bir New York cephesi birçok farklı şey olabilir, ancak temelde size yerel bir şey verir. İşin kendisi de çok alışık olduğumuz bir şeyden olağanüstü bir şey çıkarmakla oynuyor.”

Bu, gerçek hayatta gidemedikleri yerlerdeki veya alamadıkları pozisyonlardaki insanlar olurdu. Erlich, enstalasyonlarının teatral niteliğini vurgulamak istercesine, zeminde yürüyen ve mimari öğelerle etkileşime giren insanlara “aktörler” diyor.

Hoffman, cephenin “normal küçük kasaba binanızı” temsil ettiğini söyledi.

“Daha yüksek binalar için inşaat teknikleri geliştirmeden önce tüm şehir bu binalarla doluydu” dedi. “Erlich’in kariyeri boyunca yaptığı şey, bir binanın cephesi gibi gündelik şeyleri alıp onlara farklı bir perspektiften bakmak oldu. İşin güzel yanı da bu.”

Hoffman, merkezin 30. yılını kutlarken enstalasyonun bir sanat programı başlattığını söyledi. Fikrin, merkezin çekiciliğini genişletmek olduğunu söyledi – belki de pazarlamacıların ve reklamcıların genellikle daha genç izleyicileri hedef aldığı bir dünyada mantıksız bir şekilde.

“Genç öğrencilere, diğer bir deyişle çocuklara yönelik programlarımızla tanınıyoruz” dedi. “Gerçekten yetişkinler için de bir yer olmak istiyoruz. Çalışmalarını göstermek için planetaryum ekranını kullanmak üzere buraya gelen dünyanın dört bir yanından önde gelen astronomlarla bir dizi konferansımız var. Ancak bu sanat programıyla, gökyüzünü görmeye gelmemiş insanlara ilham vermeye çalışıyoruz.”

Hava durumu

70’lere yaklaşan sıcaklıklarda gece boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Geceleri sıcaklık 50 derecelere kadar düşüyor.

İKAMELİ OTOPARK

Bugün ve yarın ortaya çıktı (Fısıh).

New York’tan son haberler

Bir iklim değişikliği yasasını “zayıflatmak” için hafifçe pedal çevirmek.

Vali Kathy Hochul, yeşil bir ekonomiyi daha uygun fiyatlı hale getirmek için eyaletin dönüm noktası niteliğindeki 2019 iklim yasasını gözden geçirmeyi önermişti. Ancak – değişikliklerinin önlemi temelden baltalayacağını söyleyen bilim adamlarının, çevrecilerin ve milletvekillerinin baskısı altında – Hochul geri adım attı.

Meslektaşlarım Grace Ashford ve Dana Rubinstein, eyalet yetkililerinin Albany’deki gazetecilere, hükümetin bu öneriyi müzakere edilen bütçede bir öncelik haline getirmeyeceğini söylediklerini yazıyor. Ancak yetkililer, tüketiciler için maliyetleri azaltmak için bunu ve diğer girişimleri takip edeceklerini söylediler.

Hochul’un kararı, Cornell Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden bilim adamları da dahil olmak üzere yaklaşık iki düzine profesörün ofisine, 2019’da kabul edilen tedbiri değiştirme girişimlerini protesto eden bir mektup gönderdikleri gün geldi. güçsüzleştirmek”. Kanun. Hükümetlerin agresif emisyon azaltma hedeflerini karşılamasını gerektirir.

Hochul’un önerdiği revizyonlar geçen ay bir yasa tasarısında ortaya çıktı ve ülkenin en güçlü iklim yasalarından birine son vermeye çalıştığına dair endişeleri artırdı. Desteklediği değişiklikler arasında, eleştirmenlerin doğal gaz endüstrisine ve kamu hizmetlerine fayda sağlayacağını söylediği bir şekilde sera gazı emisyonlarını ölçmek için zaman çerçevesinin değiştirilmesi de vardı.

En çok dikkat çeken, New York’un 20 yıllık sera gazı emisyonları muhasebe metodolojisini 100 yıllık bir muhasebe metodolojisiyle değiştirme teklifiydi. Devlet yetkilileri, yalnızca New York ve Maryland’de bulunan mevcut yöntemin tüketiciler için maliyetli olacağını ve iklim değişikliği çabalarını baltalayabileceğini savundu.

Çevreciler, değişikliğin, yemek pişirme ve ısınma için kullanılan doğal gazın önemli bir bileşeni olan, gezegeni ısıtan güçlü gaz metanın etkisini hafife aldığını savundu. Doğal gaz endüstrisi, onu kömür ve petrole daha temiz bir alternatif olarak sunmaya çalıştı.

Hochul’a gönderilen mektubu imzalayan Cornell Üniversitesi’nde inşaat ve çevre mühendisliği profesörü Edwin Cowen, kararlarına “hoş bir şekilde şaşırdığını” söyledi. “Tepkinin inanılmaz derecede güçlü ve hızlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sevgili günlük:

Bisikletimi 55. Cadde’nin güneyindeki Beşinci Cadde’ye sürdüm. Trafik yoğundu. Aniden, dört genç erkek yolcuyla birlikte bir taksi şoförü şeridi geçti ve düşmanca bir sesle bana bağırdı.

“Hey bayan,” diye bağırdı, “neden bir at almıyorsun?”

Cevap vermedim ve onun yerine şehir merkezine doğru ilerlerken gözüm taksideydi. Işıkta durup beklemeye zorlanınca, sürücü camına yaklaşıp eğildim.

“Ve siz bayım,” dedim usulca, “kendinize bir süpürge almalısınız.”

Arabadan yüksek sesli kahkahalar geldiğini duydum.

Işık değişti ve yaklaşık aynı hızda devam ettik. 34. Caddeye vardığımızda şoför camdan dışarı sarkıyordu.