Boji yeni yıldan ‘sevgi ve mama’ diledi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kangal çoban kırması olan Boji’den yeni yıl bildirisi geldi. Boji’nin Twitter hesabından, “2022’yi karşılamaya gidiyorum. 2021’de hoş anılar biriktirdim, sizlerle tanıştım. Yeni yılın sizlere sıhhat ve memnunluk, patili arkadaşlarıma da kucak kucak sevgi ve mama getirmesini diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun” bildirisi gönderildi.

2022'yi karşılamaya gidiyorum.
🐾
🐾

2021'de güzel anılar biriktirdim, sizlerle tanıştım. Yeni yılın sizlere sağlık ve mutluluk, patili arkadaşlarıma da bol bol sevgi ve mama getirmesini diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun. pic.twitter.com/1aAQ0JkSNd

— Boji (@boji_ist) December 31, 2021

BOJİ KİMDİR?

Kangal çoban kırması olan Boji, ismini demiryolu terminolojisinden alıyor. Bojinin bakılırsavi metro ve metrobüslerde tekerleklerin hareketini sağlamak ancak köpek her seferinde boji alanında uyuduğu için Boji ismi verildi.

Boji, 18 Ağustos’ta İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü uzman takımlarının de sayesinde Kemerburgaz Hayvan Süreksiz Bakımevi’ne gdolayıldü. Muayene sırasında derisinin altına mikroçip enjekte edildi. Bu sayede Boji’nin daha öncesinden bakımdan geçtiği kısırlaştırıldığı ve yine sokağa rutin hayatına bırakıldığı da belirlendi.

Sıhhat denetimleri de yapıldıktan daha sonra Boji tekrar toplu ulaşım araçlarına kavuştu. Hem mikroçip hem taşınabilir uygulama yardımıyla Boji’nin hangi durakta olduğu basitçe tespit edilebiliyor. Boji’ye özel yapılan uygulama sırf Metro İstanbul Müşteri İlgiler Müdürlüğü’nün telefonunda yüklü.

Boji kasım ayında tramvaya kaka yaptığı öne sürülerek bir kumpasın da gayesi olmuştu. İncelemeler kararında kumpas kurulduğu anlaşılan İstanbul’un gezgin köpeği Boji’ye kumpas kuran şahıs hakkında cürüm duyurusunda bulunulmuştu.