Bülent Turan’dan Erdoğan’ı kızdıracak kelamlar: Şu an krizimiz var

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de artan hayat pahalılığı ve derinleşen yoksullukla kendini gösteren ekonomik kriz, AKP’nin idare katında da açıkça kabul edildi.

Habertük TV’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan AKP Küme Başkanvekili Bülent Turan, “Şu an krizimiz var kabul ediyorum. Bir sorunumuz var kabul ediyorum” derken, “Bu bedeli birlikte taşıyacağız milletimizle” tabirini kullandı.

Pandemiden kaynaklı konjonktürel bir sorun olduğunu söyleyen Turan, “Dünyada her ülkede emsal krizler var az yahut epeyce. Çok kuvvetli ekonomilerde daha az hasar var” diye konuştu.

“Bizim üzere kırılgan ekonomilerde daha fazla hasarlar var. Bu çok doğal. Biz bu sorunun azaltılması, hasarın azaltılması için adım atma muhtaçlığı duyduk” değerlendirmesinde bulunan Turan şu tabirlerle devam etti:

“Dövizi tek başına düşürdük. Muazzam bir artış seyri varken hatta arkadaşlarımız bile bir ümitsizliğe kapılmışken, bir özel toplantı daha sonrası havanın değiştiğini gördük. Nasıl ki kur artık Türkiye’de bir kriz olmaktan çıktıysa, fazlaca kısa mühlet içerisinde goreceksiniz enflasyon da çıkmaya başlayacak. Şu an krizimiz var kabul ediyorum. Bir sorunumuz var kabul ediyorum. Bu bedeli birlikte taşıyacağız milletimizle. Ama goreceksiniz döviz nasıl ki hayli üst bir trendde ilerlerken bir anda durmuşsa, misal yaklaşımlar, benzeri adımlar, enflasyonda da atıldığında bunun karşılığını görmeye başlayacağız.”

AKP’li Bülent Turan’ın kelamları akıllara AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen gün yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Erdoğan, son periyotta bilhassa elektrik ve doğalgaz faturaları üzerinden gelen reaksiyonlarla ilgili olarak “Muhalefetin elektrik ve doğalgaz konusundaki spekülatif çabalarını boşa çıkarmak gerekiyor. Muhalefetin yaygarasını kopardığı üzere bir durum kelam konusu değil…” sözlerini kullanmıştı.