Büşra Pekin: Dilberay sinemasında oynamam kaçınılmazdı

A

admin

Guest
Türk halk müziği sanatkarı Dilber Ay’ın ömrünü anlatan Dilberay sinemasında başrolde yer alan Büşra Pekin, sinemada yer almasını “Kaçınılmaz” olarak nitelendirdi.

Habertürk’ten Mehmet Çalışkan’a konuşan Pekin, “Bu projeyi bana direktörümüz Ketche teklif etti, kendinizi teslim edeceğiniz direktör bu manada epeyce değerlidir. Ketche’nin varlığı burada epeyce kıymetli bir rol oynuyordu. Dilber Ay’ın öyküsünü, yaptığımız görüşmede bana anlattığında aslına bakarsanız neredeyse senaryoyu okumadan ikna olduğumu hissettim. Zira anlattığı kıssa fazlaca başkaydı” dedi.

“Dilber Ay’ı tanıyordum, epeyce seviyordum ancak bu kadar derin bir geçmişi olduğunu bilmiyordum” diyen Pekin, senaryoyu okuyunca epey etkilendiğini ve okurken ağladığını anlattı.

Sinemaya niye “Evet” söylemiş olduğini açıklayan ünlü oyuncu, “Üç ortak imalcisi olan, pandemi üzere şiddetli kaidelerde yüksek bütçe çıkarabilen, işin gerisinde duran bir imal şirketi olması da burada epeyce kıymetli bir faktördü. Hepsi bir ortada birleşti lakin en değerlisi bence burada fazlaca çarpıcı bir bayan kıssası var. Ve fazlaca ilham olabilecek bir öykü… Ben de bir bayan olarak, bir oyuncu olarak, bir sanatçı olarak burada var olmayı bir sorumluluk olarak gördüm. Bir taraftan güçlü bir rol olması da beni etkiledi, bu sebeplerden dolayı sinemanın takımında olmak istedim. O kadar fazla sebep vardı ki ‘Evet varım’ demek kaçınılmazdı” diye konuştu.

4 ŞUBAT’TA VİZYONDA

Dilber Ay’ın iniş ve çıkışlarla dolu hayatını anlatan Dilberay sineması, 4 Şubat’ta beyazperdeden sinemaseverlerle buluşacak. Senaryosu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner tarafınca kaleme alınan, Müslüm sinemasının direktörlerinden Kethce’nin (Hakan Kırvavaç) kamera ardında olduğu sinemada Büşra Pekin’le birlikte Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu ve Selen Uçar üzere isimler de rol alıyor.