Burak Sergen’den sıhhat sistemine övgü: Sanatçı gerçek ileti vermeli

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Son günlerde Gülümse Yazgısına dizisiyle izleyenlerin karşısına çıkan oyuncu Burak Sergen, “Her şeyi eleştirmekle muhalif olunmaz” diyerek örf, adetlere ve geleneklerine bağlı sanatkarların örnek alınması gerektiğini vurguladı. Sergen “Bakın sıhhat sistemimiz çok güzel. Bunu görmezden gelip, yalnızca eleştirmek olmaz. Sanatçı gerçek bildiri vermeli” tabirlerini kullandı.

‘HER ŞEYE KARŞI GELMEK MUHALİFLİK DEĞİL’

Burak Sergen, Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a konuştu. Kalçık, Sergen’e, “Sanatçı muhalif mi olmalı mı?” sorusunu yöneltti.

Her şeyi eleştirmenin muhaliflik olmayacağını söyleyen oyuncu, “Genelde sanatçı muhaliftir zira muhalif kanaldan beslenirler. Fakat bu muhaliflik bizim anladığımız muhaliflik değil. ‘Her şeye karşı geliyorum, hiç bir kural tanımam, her şeyi eleştiririm zira ben sanatçıyım’ demek değil” biçiminde karşılık verdi.

‘GELENEKLERİNE BAĞLI SANATKARLAR ÖRNEK ALINMALI’

Sergen, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Ahlaki pahaları, geleneklerimizi, toplumsal kıymetleri göz arkası ederek muhaliflik yapılmaz. Yapan da esasen sanatçı değildir. Sanatçıyı rol-model alanlar da olduğu için yanlış iletiler vermemek gerekiyor. Vicdanlı, ahlaklı, örfüne, adetine, geleneklerine bağlı sanatkarlar rol model alınmalı derken işte bunu söylüyorum. Sanatkarlar gerçek ileti vermeli.

Her şeyi eleştirmek muhaliflik manasına gelmez. Hoş yapılan işleri de takdir etmeliyiz. Bir kelam var ‘Yiğidi öldür lakin hakkını yeme’ diye. Yani yalnızca muhalif olacağım diye hak da yememek gerekiyor.

Bakın sıhhat sistemimiz çok âlâ. Bunu görmezden gelip, yalnızca eleştirmek olmaz.”