Canlı Yayında Atiye’den Tarihi İtiraf! Hayranları Şok Geçirdi!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pop müziğinin önde gelen isimlerinden, bilinen ismiyle Atiye, Deniz Atiye Yılmaz hayranlarını şoke etti.

Ceyda Düvenci’nin NTV ekranlarında sunduğu “Bambaşka Sohbetler” programına konuk olan ünlü müzikçi, canlı yayında ailesi hakkında tarihi bir itirafta bulundu. Atiye’nin açıklamalarını duyanlar kulaklarına inanamadı.

Ekran başındakileri hayretler içerisinde bırakan Atiye, herkesi şoke etti.

Prodüktör ve müzik direktörü Erol Sebebci’yle sessiz sedasız evlenen ünlü müzikçi, bir kız bebek dünyaya getirmişti. Özel hayatıyla pek gündeme gelmeyen başarılı müzikçi, ailesi hakkında çarpıcı bir itirafta bulundu.

“ENTERESAN BİR GELİŞME OLDU”

Ünlü müzikçi, sevenlerini şoke eden itirafı ‘önemli bir gelişme diyerek duyurdu.

Bir ablası olduğunu öğrendiğini belirten Atiye, canlı yayında şunları söylemiş oldu:

“Ya bir dönüm noktası değil lakin, fazlaca kıymetli bir gelişme oldu. Enterasan bir gelişme oldu hayatımda hayli anlatmadığım bir şey. Bu gelişme beni pek üzmedi. Tam aksisi ömrüme renk kattı. Benim bir ablam varmış. Ve biz yıllarce tıpkı kentte yaşayıp birbirimizden haberimiz yokmuş. Ve işin en değişik tarafı o da müzisyen, piyano çalıyor, besteleri var. Birbirimizi bulduk. Babam yıllar evvel söylemişti, kardeşin olabilir diye… Aile ortasında mevzu ağır olarak açılmadı. Araştırdım ve bir biçimde ablamı buldum, birinci vakit içinderda fotoğrafını gördüm, bana da epeyce benziyor babama da hayli benziyor.

“O GÜNDEN BERİ ÇOK YAKINIZ”

Ablam için büyük bir şok oldu. Evvel babamla bir ortaya geldiler, inanmadı bize… Ben emindim, bize fazlaca benziyor. yıllarce birebir kentte yaşayıp hiç tanışmadık, Türkçe bilmiyor, bir Alman üzere yetişmiş. Birbirimizi gördüğümüzde, her şey netleşince birbirimize sarıldık. O günden bugüne epey yakınız, birbirimizi seviyoruz. Benimle ilgili müzik yazdı, Bremen’de stüdyoya girdik bir arada okuduk. Benim kızımla tıpkı yaşta kızı var.. Benim için fazlaca olumlu, fazlaca olumlu, ömrüme giren bir ikram üzere görüyorum…

Atiye ve kız kardeşi Mirjana’nın birlikte okudukları müziğin ismi ‘Schwesterherz’ Türkçesiyle “canım kardeşim” manasını taşıyor.

ATİYE DENİZ YILMAZ KİMDİR?

Grammy Ödül Merasimine katılan birinci Türk müzikçi olan Atiye’nin tam ismi Atiye Deniz Yılmaz’dır. 1988 yılında Almanya Bremen’de doğan Atiye Deniz Yılmaz, baba tarafınca Antakya’lıdır.

Küçük yaşlarda piyano ve dans derslerine başlayan Arap kökenli ünlü müzikçi Atiye, 8 yıl Almanya’da yaşadıktan daha sonra ailesi ile birlikte Amerika’ya taşındı. Burada da 6 ay yaşadıktan daha sonra İzmir’e yerleşen ünlü sanatçı, ondan sonrasında Almanya’ya geri dönerek Bremen’de lise eğitimini tamamladı. 2008 yılında yeniden Türkiye’ye geri gelen başarılı sanatçı, ses eğitimine ise İzmir Devlet Opera ve Belesi Şan Pedagogu Bariton Aşkın Metiner ile devam etti.

17 yaşındayken 2007 yılında “Gözyaşlarım” isimli birinci albümünü piyasaya süren Atiye, albümde yer alan “Don’t Think” isimli modülü ile Türkiye’de kıymetli bir çıkış yakaladı. Gözyaşlarım” isimli albüm Atiye’ye Kral TV Görüntü Müzik Ödülleri’nde En Uygun Çıkış Yapan Bayan Sanatçı mükafatını kazandırdı.

Ünlü sanatçı, 2009 yılında Atiye ismini verdiği ikinci albümünü çıkardı. Atiye, albümün “Muamma” isimli çıkış modülüne, Murad Küçük direktörlüğünde klip çekti. Bu kesim ile MTV Türkiye listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. Atiye, 1 yıl süren stüdyo çalışmalarından daha sonra 2011 yılının Mart ayında, “Budur” isimli 3. stüdyo albümünü yayınladı. Albüm ile birebir ismi taşıyan çıkış müziği “Budur” yayınından kısa bir süre daha sonra radyo ve müzik listelerinde bir numaraya kadar yükseldi.

2011 yılınının Ekim ayında sonuçlanan 18.MTV Ema Müzik Ödülleri’nde “Best Turkish Act” mükafatına layık görüldü. 27 Temmuz 2012 tarihinde Almanya, Avusturya ve İsviçre’de “Bring Me Back” isimli single kesimini yayınladı. “Budur” isimli albümünden 2 yıl daha sonra ise, “Soygun Var” isimli 4. albümünü yayımladı.

Ünlü müzikçi 2022 yılında ‘Deli İşi’ albümünü piyasaya sürdü. 2016 yılında direktörlüğünü Handan Öztürk’ün yaptığı “Bana Git De” isimli sinema sinemasında “Leyal” karakteri ile başrol oynayan Atiye Akrep burcudur.

Atiye 2018 yılında Almanya’da ünlü prodüktör ve müzik direktörü olan Erol Sebebci ile evlendi. Çiftin 2019 yılında Ferah Feza isminde bir kızları oldu.

ALBÜMLERİ:

Gözyaşlarım (2007)
Atiye (2009)
Budur (2011)
Soygun Var (2013)

Single’ları:

“Yetmez” (2014)
“Sor” (2015)
“Come to Me” (2015)
“Abrakadabra” (2015)
“İnşallah Canım Ya” (2016)
“Zamansız Aşklar” (2017)
“Radiant Night” (2017)
“We Got That La” (2017)
“Hisset” (2018)
“Tom Tom” (2019)

Ödülleri:

2007 – Kral TV Görüntü Müzik Mükafatları – En Güzel Çıkış Yapan Sanatçı
2009 – Siyaset Mecmuası Mükafatları – Yılın Düeti (Kal)
2010 – Radyo Boğaziçi Müzik Mükafatları – En Yeterli Müzik (Salla)
2010 – Aslan Max Mükafatları – Yılın Bayan Sanatçısı
2010 – Aslan Max Mükafatları – Yılın Müziği (Salla)
2010 – Altın Kelebek Mükafatları – En Düzgün Çıkış Yapan Sanatçı
2011 – MTV Avrupa Müzik Mükafatları – En Güzel Türk Sanatçı
2014 – Elle Style Mükafatları – Bayan Müzik Starı
2015 – Eryetiş & Balkanlar Eğitim Kurumları Mavi Çınar Mükafatları – Yılın En Âlâ Bayan Müzik Yorumcusu
2016 – Yeditepe Üniversitesi 4.Dilek Mükafatları – Yılın En Uygun Single’ı (Abrakadabra)

Rol aldığı diziler ve sinemalar:

Bu İşte Bir Yalnızlık Var (2013)

Bana Git De (2016)