Cemal Enginyurt’tan sert reaksiyon: Sarayımızda 3, 5, 6 maaş alan fazlaca kıymetli bürokratlarımız var!

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
FOX TV’de ‘Çalar Saat’ programında İlker Karagöz’ün konuğu olan Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ve Saray’daki çift maaşlı bürokratlara reaksiyon gösterdi.

“SARAYIMIZIN MALİYETİ ÇOK YÜKSEK”

“Saray’dan millete para kalmıyor” diyen DP’li Enginyurt, Saray’ın harcama maliyetlerinin yüksek olduğunu değinerek, “Yıllık yakıt masrafları, harcama masrafları devasa yükseklikte. Hele Sarayımızda 3, 5, 6 maaş alan epey kıymetli bürokratlarımız var! Tabi güç geçiniyorlar! Adam Saray’da danışman, Saray’da misyon yapıyor 85 bin lira maaş alıyor. 85 bin lirayla nasıl geçinebilir adam yani! Saray’da yenileni, içileni görüyor, tıpkı biçimde yeme-içme gereksinimi hissediyor” dedi.

Enginyurt şu biçimde devam etti:

“Tutsun da minimum fiyatlı üzere ‘Evimin kirasını veremedim’ diye ağlasın mı? Minimum fiyatlı üzere elektrik faturasını ödemesin mi bu adam! Yazık günah değil mi, doğal gaz alamamazlık mı yaşasın! Doğal gazı mı kapansın bu arkadaşlarımızın! Zira konutları o kadar büyük ki maşallah her birinin meskeni en az 10 milyon lira. ötürüsıyla bu biçimde bir meskende yaşarken tutup da minimum fiyatlı üzere, işsiz üzere, yurt bulamadığı için banklarda yatan üzere yaşayamaz bu arkadaşlarımız! Sayın Cumhurbaşkanı da esasen bunlara yedirmekten, bunlara vermekten millete devlet kaynaklarını kullanamıyor”

“MİLLETVEKİLİNE HİÇBİR KIYMET KATMAYAN…”

2018 yılında Başkanlık Sistemi’ne takviye verdiğini lisana getiren Enginyurt, “Başkanlık Sistemi’ne 2018 yılında dayanak verdim Cumhur İttifakı kapsamında. Lakin 3.5 yıl içerisinde gördüm ki, Başkanlık Sistemi, milletvekiline hiç bir paha katmayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yok sayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hiç bir fonksiyonun yerine getirilemediği bir surece götürdü” dedi.