Yeşim Salkım’ın Nihal Yalçın ve Tamer Karadağlı’nın Altın portakal Ödül Töreni’nde yaşadığı kriz daha sonrası söylemiş olduği kelamlar Ceylan Ertem’in yansısını çekti. Salkım verdiği bir röportajda, ‘Sanatçılar politik olmamalı. Görüşlerini söyleyebilir lakin politik konuşmaların yapılacağı yerler, ödül merasimleri değildir. Bu oyuncuların ciğerlerini biliyorum. İki iş tutunca bu biçimde havaya girmenin manası yok. Katiyen Tamer’i haklı buluyorum, aradım ve bunu kendisine de söylemiş oldum. adamların üzerinden artık prim yapmaktan biraz vazgeçsin bu bayanlar. Mademki bayan hakkı diyorsunuz; aç arabanı bin, benim kapımı aç deme. Çiçek getireceksin deme adama, git çiçeğini kendin al. Daima bir beklenti ortasında olup, daha sonra eline pankartı almak olmaz. Hasta ruhlu erkeklerden bahsetmiyorum. Ben PKK’ya karşıyım, ülkemde kimse PKK sempatizanlığı yapamaz. İşin oyunculuk, takdir ettiler, teşekkürünü et, git otur. Herkes haddini bilecek’ sözlerini kullandı.
Salkım’ın kelamlarına Ceylan Ertem’den cevap geldi. Ertem, Twitter hesabından ‘Gündem olmak için moda olan bir davranış çeşidi; boş keseden sallamak… ‘Sanatçı bal üzere de politik olabilir, muhalif olabilir, baş kaldırabilir, başkaldırıya ses olabilir, isyan edebilir, isyana sürükleyebilir…Hafızamızı canlı tutup, tarihe not düşüp, doküman üzere müzikler yazabilir!’ diyerek cevap verdi.
Salkım’ın kelamlarına Ceylan Ertem’den cevap geldi. Ertem, Twitter hesabından ‘Gündem olmak için moda olan bir davranış çeşidi; boş keseden sallamak… ‘Sanatçı bal üzere de politik olabilir, muhalif olabilir, baş kaldırabilir, başkaldırıya ses olabilir, isyan edebilir, isyana sürükleyebilir…Hafızamızı canlı tutup, tarihe not düşüp, doküman üzere müzikler yazabilir!’ diyerek cevap verdi.
Gündem olmak için moda olan bir davranış türü; boş keseden sallamak
Sanatçı bal gibi de politik olabilir,
muhalif olabilir,
baş kaldırabilir+ başkaldırıya ses olabilir, isyan edebilir+ isyana sürükleyebilir,
Hafızamızı diri tutup,
tarihe not düşüp, belge gibi şarkılar yazabilir! https://t.co/3MxBNf3f85
— ceylan ertem (@ceylan_peace) October 17, 2021