CHP önderi noktayı koydu: Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu rakip mi?

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile rekabet halinde oldukları savına karşılık verdi.

Son periyotta artan İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık yarışında olduğu savlarına CHP başkanına soruldu.

Kılıçdaroğlu hususla ilgili, “Eğer aramızdaki ilgiyi rekabet münasebeti olarak algılarsak yanılgıyı orada yaparız. Ortamızda bir rekabet falan yok. Ben genel liderim, o İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri. Benim bakılırsavim farklı, onun bakılırsavi farklı. kimse kimseye rakip değil, herkes kendisine düşen nazaranvi en düzgün biçimde yerine getirmek için gayret harcıyor” açıklamasında bulundu.

Halk TV müellifi İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu’nun cevapları şöyleki:

– Devlet Bahçeli, “Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kıran kırana bir rekabet var” diyor. Siz Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nu rakip olarak görüyor musunuz?

Hayır, rakip olarak görmüyorum. O denli kıran kırana bir rekabet falan da yok. Onların bu açıklamalarla hedeflediği şey şu: Sanki bunların içine bir nifak sokabilir miyiz? İttifakı dağıtabilir miyiz? CHP’yi karıştırabilir miyiz? bu biçimde bir arayış arasındaler. Bunlar çocukça…

– “Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş ile hengame etsin, Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu’yla arbede etsin”… Diyelim senaryo bu… Hiç bu durumu yönetim etmek zorunda kaldığınız, az da olsa bunu başardıkları bir an oldu mu?

Yok, hayır. İpek Hanım; hem ben, hem belediye lideri arkadaşlarım bunları gülerek karşılıyoruz.

“BİRAZ DAHA KONUŞSUNLAR’ DİYEREK DALGA GEÇİYORUZ”

– Nasıl yani? Bunlar söylendiğinde ne yapıyorsunuz?

Telefonda konuştuğumuz vakit “Biraz daha konuşsunlar” diyerek dalga geçiyoruz. Büyük bir içtenlikle söylüyorum, o denli bir ortam yok. Şöyle bir palavra da attılar: “Ekrem Beyefendi randevu istedi, Kılıçdaroğlu vermedi…” Akıl tutulması üzere bir şey. Bunu söylerken hiç değilse sor, haydi bana ulaşamadın, basın koordinatörümüze sor, Ekrem Bey’e, onun arkadaşlarına sor, “bu biçimde bir şey oldu mu?” Yok, hayal âlemindeler…

“ARAMIZDA BİR REKABET FALAN YOK”

– Sıkıntıya bir de öbür tarafınca bakalım: 31 Mart seçimlerinde kimse tanımıyorken, -hatta bu yüzden çok eleştirildiğinizi hatırlıyorum- Ekrem İmamoğlu’nu adaylığa ikna eden sizdiniz. Yani aslında Kemal Kılıçdaroğlu kendi rakibini mi yarattı?

Şayet aramızdaki bağlantıyı rekabet alakası olarak algılarsak yanılgıyı orada yaparız. Ortamızda bir rekabet falan yok. Ben genel liderim, o İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri. Benim nazaranvim farklı, onun bakılırsavi farklı. Benim telaffuzlarım farklı, onunkiler farklı. ötürüsıyla her birimiz kendi alanımızda başarılı olmak istiyoruz. Bu bununla birlikte güç birliğini, birlikte uğraş etmeyi gerektirir. Yalnızca İstanbul değil, Ankara, İzmir, Mersin, Antalya, Aydın da… O yüzden bir ortaya gelip, ortak siyaset belirliyoruz. ötürüsıyla kimse kimseye rakip değil, herkes kendisine düşen vazifesi en güzel biçimde yerine getirmek için efor harcıyor. Bizim siyasetimiz bu. Beşerler farklı yorumlayabilirler. Şayet bir yarışsa belediye liderleri kendi ortalarında yarışıyorlar. Hoş şeyler yapıyoruz. Bunlara natürel Erdoğan tahammül edemiyor.