CHP ve UYGUN Parti’den gelen açıklamalar daha sonrası gözler 2 Ekim’deki toplantıya çevrildi

Cekikgoz

Global Mod
CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz?” davetinin akabinde CHP’liler, başkanların 2 Ekim’de yapacağı tepe öncesi tek ses oldu. Lakin ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener’in toplantıya beş gün kala “6’lı masa noter değil” tabirleri, partisini ardına alan Kılıçdaoğlu’na ve CHP’ye yönelik bir atılım olarak yorumlandı. Önderlerin gerek partilerine gerekse tabanlarına karşı bildiri olarak bedellendirilen tabirlerinin gün geçtikçe sertleşmesi masadaki pazarlıkların güçlü geçeceği halinde bedellendiriliyor.

6’lı masanın bu pazar yapacağı ikinci cins toplantıları öncesi başkanların yaptığı açıklamalar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun partisinin kampında yaptığı konuşmada “Benimle misiniz, artık karar verin” kelamlarıyla, kendisinin konut sahipliğinde yapılacak 6’lı masa toplantısı öncesinde partisini tek ses durumuna getirdiği ve elini sağlamlaştırdığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun sorusuna birinci cevapların cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi daima gündeme getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’tan gelmesi de bu isimlerin masaya getirilme mümkünlüğünü azaltıyor. Kulislerde adaylık tartışmaları sürecinde İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin yıpratıldığına da dikkat çekiliyor.

AKŞENER’DEN İLETİ

Toplantıya günler kala Akşener’in, “Masanın noter olma misyonu yok” kelamları ve “Kazanmak kıymetli. Çok telaşım var” vurgusu da 2 Ekim öncesi birtakım CHP’lilere bildiri olarak yorumlandı. Akşener’in günün sonunda kamuoyu yoklamalarından Kılıçdaroğlu çıkması durumunda CHP önderini destekleyeceği lisana getiriliyor.

GELECEK İÇİN ORTAK ADAY

Üst