CHP’li Torun’dan Erdoğan’a: Samimiyeti bir daha sonraki konuşmasına kadar

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP’li Seyit Torun, AKP’li CuhErdoğan’ın “Siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında yer alan tüm belediyelerimize şahsım, milletim ismine teşekkür ediyorum” kelamlarını eleştirdi. Yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın daha evvel lokal idareleri suçladığını anımsatan Torun; “Madem bugün teşekkür edecektiniz, dün niçin suçladınız?” diye sordu.

CHP’li Torun’un açıklamasından öne çıkanlar şu biçimde:

“TEŞEKKÜR ETMEK ZORUNDA KALDI”

AKP Genel Lideri Erdoğan birinci vakit içinderda, büsbütün Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sorumluluğunda bulunan orman yangınlarıyla ilgili belediyelerimizi suçlamıştı. Akabinde ise 18 Ağustos’ta katıldığı televizyon yayınında, belediyelerimizin yangın ve sel felaketlerindeki çabasını karalamaya çalışarak, sorumluluktan kaçmaya çabalamıştı. ‘Yangında selde ne yaptınız, itfaiyeleriniz nerede’ diyerek, 654 araç ve 1407 çalışanla çaba eden belediyelerimizin emeğini gaye alan Erdoğan, afetlerde kaybettiği prestiji belediyelerimize saldırarak kazanmaktan medet ummuştu. Artık tıpkı Erdoğan dün çıkıp ‘siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında yer alan tüm belediyelere’ teşekkür etmek zorunda kaldı.

“NE DEĞİŞTİ?”

Biz de soruyoruz: Ne değişti Sayın Erdoğan? Madem bugün teşekkür edecektiniz, dün niçin suçladınız? niye canla başla çalışan belediyelerimizin alın terine saldırdınız? niye daha fazla insanımıza yardım götürmek isteyen belediyelerimizin bağış toplamasını engellediniz? niye afetlerle çaba sırasında belediyelerimizi yok sayıp toplantılara dahi çağırmadınız?

“SAMİMİYETİ BİR daha sonraKİ KONUŞMASINA KADAR”

Şunu açık ve net olarak biliyoruz: Dün hakaret bugün teşekkür eden Erdoğan’ın samimiyeti, bir daha sonraki konuşmasına kadardır. Bizim belediyelerimiz, şu ana kadar tüm afetlerde, asli sorumlu olmamalarına karşın, seferberlik anlayışı ve dayanışmayla çalışmış, çalışmaya da devam edecektir. Bizim belediyelerimizin yeri halkımızın yanıdır.