Cumhurbaşkanı ve Hasret Güçlü’ye ‘hakaret’le suçlanan avukata 7 yıla kadar mahpus istemi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li milletvekili Hasret Güçlü’ye toplumsal medya üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği tez edilen Avukat Mert Yaşar’ın 7 yıla kadar mahpusu istendi.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mert Yaşar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada kelam alan sanık Yaşar, “Önceki duruşmalarda kararın açıklanmasını kabul etmiştim ancak vazgeçtim. Kabul etmiyorum. Hareketlerim siyasi tenkit mahiyetindedir. Ben asla cinsel bir imada bir hakarette bulunmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın Twitter hesabındaki kelamlarının tenkit ve kaba kelam kapsamını aşan, hakaret niteliğinde olduğunu belirtti.

Savcı, sanığın bu kelamlarıyla hem Cumhurbaşkanına yönelik tıpkı vakitte Hasret Güçlü’ye yönelik ‘Kamu gorevlisine karşı nazaranvinden dolayı hakaret’ hatasını işlediğinin anlaşıldığını belirtti. Sanık Mert Yaşar’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Kamu nazaranvlisine hakaret’ cürmünden toplamda 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar mahpusu talep edildi. Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları için mühlet vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Twitter isimli toplumsal paylaşım sitesinde mert_yasar kullanıcı ismiyle kuşkulu Mert Yaşar’ın hakaret içeren kelamları niçiniyle hakkında re’sen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. İddianamede, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’li milletvekili Hasret Varlıklı ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafınca sunulan dilekçede, şüphelinin toplumsal medya hesabında Hasret Güçlü’nün fotoğrafının bulunduğu haber metnini paylaşarak ağır hakaret içerikli gayri ahlaki paylaşımda bulunduğu, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin başının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, kuşkulu Mert Yaşar’ın sarf etmiş olduğu menfur sözlerle Hasret Varlıklı ile bir arada direkt Cumhurbaşkanının maksat alındığı, müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiği ve alenen akında bulunulduğu kaydedildi. İddianamede, sanık Yaşar hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ hatası istikametinden Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce kovuşturma müsaadesi istendiği ve müsaade verildiği kaydedildi. Paylaşımın içeriğine göre ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Kamu gorevlisine hakaret’ cürümlerinden 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar mahpusu talep edilen Mert Yaşar, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ hatasından 23 Şubat’ta tutuklanmıştı. İddianameyi kabul eden mahkeme tensiple bir arada sanık Mert Yaşar’ın “delillerin toplanmış olması, kanıtlara tesir edemeyeceği, kaçacak ya da saklanacağı kuşkusunu doğuracak harekette bulunmadığı, tutukluluğun devamının ölçülü olmayacağı” sebebi öne sürülerek 19 Mart’ta tahliyesine karar vermişti.