Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Genco Erkal’ı sevindiren haber

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Usta tiyatrocu Genco Erkal hakkında toplumsal medyada paylaşımlarında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği sebebi öne sürülerek 4 yıl 8 aya kadar mahpus istemiyle açılan davanın duruşması bugün görüldü.

Mütalaasını sunan duruşma savcısı, Anayasanın 26. hususuna ve AİHM içtihatlarına yer vererek Erkal’ın politik paylaşımlarda bulunmasının doğal olduğunu söylemiş oldu.

Savcı mütalaasında, suçlamaya husus edilen paylaşımların politik ve eleştirel paylaşımlar olduğunu, hakaret kastı gütmediğini ve atılı cürmün ögelerinin oluşmadığını belirterek Genco Erkal’ın beraatını talep etti.

Duruşmaya katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, çobanlık ve eğitim konusundaki paylaşımların hakaret kastıyla yapıldığını söyleyerek Erkal’ın cezalandırılmasını istedi.

“DİPLOMA SIKINTISI YILLARDIR TARTIŞILIYOR BUNU TEK SÖYLEYEN BEN DEĞİLİM”

Mütalaaya katıldığını söyleyen Erkal, “Bu paylaşımlar bir tenkittir, hakaret içermez. Tez makamının bunun kabul edilmesi sevindirici. Diploma sıkıntısı yıllardır tartışılıyor bunu tek söyleyen ben değilim” dedi.

Erkal, “Çobanlık konusunda Cumhurbaşkanının kendisi de ‘ben de çobanım’ diyerek kabul ediyor burada hakaret olamaz. Beraatımı talep ediyorum.” tabirini kullandı.

Av. Kazan, “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarının Türkiye’de bir baskı aracı olarak kullanıldığını söylemiş oldu ve ekledi: “Fransa’da bu cürümden 2 dava açılmış. Türkiye’de yalnızca 7 yılda 169 bin soruşturma, 38 bin 608 dava açıldı.” dedi. sonucunı açıklayan mahkeme, atılı hatanın ögeleri oluşmadığından Genco Erkal’ın beraatına karar verdi.