Destici: Barajın ‘sıfır’ olması konusunda duruşumuz epey net

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
BBP Genel Lideri ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefet partilerinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarını gaye alan Destici, “Millet İttifakı’nı oluşturan cephe, hala parlamenter sistemi bir din üzere tartışmaya kapatarak kutsuyor. Neyin, hangi koşulların hasretini çektiklerini sormayı ve gerçekleri tabir etmeyi bir sorumluluk olarak görüyorum.” sözlerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Seçim Kanunu hakkındaki açıklamasına değinen Destici, “BBP olarak fikirlerimizi, Cumhur İttifakı bileşenleri ile bir ortaya gelerek ilettik. Bizim barajın ‘sıfır’ olması konusunda epeyce net bir duruşumuz var. Diyelim ki ‘sıfır’ olmasa, en çok 3 olmalı diye, bunu defaten lisana getirdik. tıpkı vakitte tek başımıza karar verme durumunda olmadığımızı, görüşmelerde farklı fikirlerin tabir edildiğini, son halin, bir uzlaşma ve ortak karar kararında ortaya çıkacağını da hatırlatmayı faydalı buluyorum. Varsayım ediyorum ki şubat ayından daha sonra Seçim Kanunu Meclis’e gelecektir.” diye konuştu.

Seçim yasası Meclis’ten geçtikten daha sonra birinci seçimde uygulanabilmesi için üzerinden bir yılın geçmesi gerektiğine dikkati çeken Destici, “Erken seçim tartışmaları da seçim kanunu Meclis’e geldiğinde rafa kalkacaktır” dedi.

ERDOĞAN BARAJ KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MHP kümesi ile birlikte yürüttüğü Seçim Kanunu teklifi çalışmalarını anlatırken “Milliyetçi Hareket Partisi’nden Feti Bey’in başkanlığında bir takım çalıştı. Bunun yanında Büyük Birlik Partisi kendi teklifini arkadaşlarımıza göndermişti. Ben, Hayati Bey’in Feti Bey’lerle yaptığı çalışmanın taslak metnini aldım. Bu taslak metni, Devlet Bey’le de paylaştım. Devlet Beyefendi de sahiden bir nezaket göstermek suretiyle ‘Bu çalışma bizim için geçerlidir’ dedi. Orada bizim yaklaşımımız barajın yüzde 7 olması istikametinde. Onun haricinde dar bölge, daraltılmış bölge vesaire bu cins şeylere girmiyoruz. Hazırlanan, üzerinde çalışılmış taslak metin konusunda bu hafta yahut önümüzdeki hafta arkadaşlar tekrar bir ortaya gelecekler. En son formunu verip daha sonrasında işi bitireceğiz” sözlerini kullanmıştı.