Direktörsüz kalmıştı: ‘Hızlı ve Öfkeli 10’u Louis Leterrier devraldı

Hatiram

New member
Resmi ismi Fast X olarak duyurulan “Hızlı ve Öfkeli 10″un direktörü belirli oldu. Çekimlerin başlamasından kısa bir süre daha sonra sinemadan ayrılan Justin Lin yerine, “The Incredible Hulk”, “Transporter” ve “Now You See Me” üzere sinemaları yöneten Louis Leterrier geçti.

Kayıp Rıhtım’ın Screen Rant’ten aktardığına bakılırsa, Universal Pictures, aksiyon serisinin bir daha sonraki kısmını yönetmek için Leterrier ile mutabakata vardı. İsmini daha epeyce Marvel Sinematik Evreni’nin “The Incredible Hulk”ı ve Jason Statham’ın başrolünde yer aldığı “The Transporter” (Taşıyıcı) ile duyuran Leterrier; “Unleashed”, “Clash of the Titans” ve “Grimsby” üzere üretimlerle da tanınıyor.,

“Fast X”, 19 Mayıs 2023’te vizyona girecek.

NE OLMUŞTU?

Daha evvel “Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı”, “Hızlı ve Öfkeli 4”, “Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu”, “Hızlı ve Öfkeli 6” ve geçtiğimiz yaz vizyona giren “Hızlı ve Öfkeli 9” sinemalarının de direktörlüğünü üstüne alan Justin Lin, “Hızlı ve Öfkeli 10” sinemasından ayrıldı. Sinemanın çekimleri başlasa da Lin’in yerine yeni bir direktör bulunana kadar yapım durduruldu.

Lin yaptığı açıklamada, “Universal’ın takviyesiyle, projede üretimci olarak kalırken FAST X’in direktörü olarak geri adım atmak üzere güç bir karar verdim” tabirlerini kullandı. Lin, istifa sonucu hakkında detaylı bilgi vermese de oyunculara ve dublör grubuna teşekkür ederek, “şahsi bir not olarak, Asyalı göçmenlerin çocuğu olarak, sinema tarihli en çeşitli seriyi oluşturmaya yardım etmekten gurur duyuyorum” dedi.

Justin Lin sadece 10. sineması değil, seriyi sonlandıracak olan 11. sineması de yönetecekti lakin artık yalnızca üretimci olarak projede yer alacak.