“Düzenleme, kripto para ekosistemine kucak açarsa, TL’nin pahasının artması mümkün”

Mercedesx

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Aralık tarihinde kripto para düzenlemesinin hazır olduğunu ve kısa mühlet ortasında Meclis’e gönderileceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan daha sonra AK Parti Küme Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para konusunda uzman isimlerle, Meclis’te çarşamba günü bir ortaya geleceklerini bildirdi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Bahçeşehir Üniversitesi Blockchainist Merkezi Yöneticisi Dr. Bora Erdamar, kelam konusu yasa hakkında merak edilen soruları cevapladı.

Erdamar, internette taslak olarak dolaşan dokümanda, kripto varlıklara yasak gelmese bile yasakçı bir tavra misal, ülkeyi kapalı devre sisteme sürükleyebilecek uygulamalar olduğunu ve muhtemel yasakların herkesi endişelendirdiğini söylemiş oldu.

Mümkün kısıtlamalar hakkında ayrıntı veren Erdamar, “Kripto varlık alım ve satım hizmetleri sağlayıcılarının bir biçimde oradaki cüzdanlardan yurtdışı Borsalarına para çıkışının engellenmesi ismi altında bir mani konulması. Şayet, Türkiye’deki kripto para kullanıcıları yalnızca Türkiye’deki alım satım hizmeti sağlayıcılarına kalırlarsa, bu açıkçası alım satım sağlayıcılarının da işine gelmeyecektir.” dedi

Erdamar değerlendirmesinde, Türkiye’nin bir biçimde kripto para ekosistemine kucak açıcı siyasetler geliştirmesiyle, “Türk Lirası’nın cazibesini ve pahasını daha da artırmasının mümkün olabileceğini” söylemiş oldu.