Duşta peygamber görmek ne manaya geliyor? Pek iyi bir duştur

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hayalde peygamber olduğunu görmek, musibetlere tahammül etmeye, işlerinin sonunun uygun bulunmasına veyahut şehit olarak ölmeye işaret eder. Düş tabircileri, hayalde peygamber bakılırsan kişinin akıbetinin güzel olacağını lisana getirir. Hayalde görülen peygamber, sağlıktan maddi duruma, manevi hayattan aile hayatına farklı hayal tabirleri yapılıyor.

HAYALDE PEYGAMBER GÖRMEK NE DEMEK?

Hayalde peygamber görmek, hayal sahibinin bir topluluğu ya da büyük bir kitleyi gerisinden koşturacak kadar kudret sahibi olacağına delalet eder. birebir vakitte kişi, büyük rızık ve bolluk içine girer. Kaza ve belalardan emin olur. Düşünde peygamber bakılırsan kişi, hayatı boyunca sıhhat, maddiyet ve maneviyat hoşluğu ortasında yaşar.

DUŞTA PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED’İ GÖRMEK

Hayalde Peygamber Efendimizi görmek, güzel bir ömre, hoş ahlak ve davranışlara, kötülüklerden uzak durmaya dini vecibelerini yerine getirmeye ve inancın güçlü oluşuna işaret eder. beraberinde hayalinde Peygamber Efendimizi goren kişi, gönlü varlıklı bir hal alır ve tüm istediklerine kavuşur.

Sahih bir Hadis-i Şerif’te Hz. Muhammed, “Her kim beni düşünde görürse, o kimse uyanık biçimde de beni bakılırsacektir. Zira şeytan bana benzeri bir biçime (benim şeklime) giremez” buyurmuştur. Öteki bir rivayete göre, “Her kim beni hayalinde görürse, kesinlikle o kimse, hak ve gerçek olarak beni görmüştür” buyurmuştur.

DUŞTA PEYGAMBER EFENDİMİZİN KABRİNİ GÖRMEK

Hayalde Peygamber Efendimizin kabrini görmek, rüyayı bakılırsan kişinin Peygamber Efendimizin yolunda gittiğine işaret eder. Hayal sahibi, Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanmıştır ve hayatı boyunca onun üzere yaşamaya çaba eder.

DUŞTA PEYGAMBER EFENDİMİZİN KONUTUNU GÖRMEK

Duşta Peygamber Efendimizin meskenini görmek, her türlü belalardan ve kazalardan korunmaya emin olmaya delalet eder. Düş sahibinin, manevi dünyada derecesi artar, Allah ile yakınlaşır. Peygamber konutu görmek, kişinin kendini memnun ve huzurlu hissettiği bir ortamda yaşadığı manasına gelir.

DUŞTA PEYGAMBER OLDUĞUNU GÖRMEK

Duşta peygamber olduğunu görmek, rüyayı goren kişinin, inandığı dava ismine ölene kadar savaşacağı manasına gelir. birebir vakitte düş sahibine Allah tarafınca büyük bir sabır ihsan edilir, kişi, her türlü zorluğa çarçabuk göğüs gerer.

DUŞTA BİR PEYGAMBERİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ GÖRMEK

Düş sahibinin, emanete ihanet etmesine ve kelamından dönmesine işarettir. Hayalde peygamberin evresinde yaşadığını nazarann kimse, gurur ve nimete erişir. Şayet buna layık birisi ise, şeytan o kimse ile oynamıştır. Peygamberlerden birisinin kendisini dövdüğünü bakılırsan kimse, salih bir şahıs ise, ahirette niyet ve dileğine kavuşacağına işarettir. Hayra işarettir. Düş sahibinin Allah’ın sevgili kulu olduğu manasına gelir.

DUŞTA HZ. MUHAMMED’İN KABRİNİ GÖRMEK

Rüyayı nazarann kişinin ömründe epeyce olumlu olayların meydana geldiği yahut geleceği manasına gelir. Düş sahibinin Hz. Muhammed’e yakın olan mümin bir insan olarak yorumlanır.

Hayal sahibinin bu rüyayı görmesinden daha sonraki ahlaki hoşluğunun daha da artacağı olarak yorumlanır. Peygamber Efendimizin şefaatine nail olacak olan bireylerde genelde bu olaya vakıf olur.

tıpkı vakitte elde ettiği dini ayrıntıları etrafındaki insanlara yayması gerektiği, dini hizmetlerini aksatmaması ve dinini yayması gerektiği manasına gelir.

HAYALDE PEYGAMBER EFENDİMİZİN KABRİNDE DUA ETMEK

Hayal sahibinin yakın bir vakitte hac nazaranvini icra edeceği ve bunun kendisi için dini açıdan hayli doyurucu bir ibadet olacağına delalet eder.

Kişinin bu biçimde bir bilgiyi almasının akabinde ibadetlerini eskisinden daha düzgün bir biçimde devam etmesi gerektiği manasına gelir.