Emre Erdoğdu imzalı ‘Beni Sevenler Listesi’, dünya prömiyerini Tallinn Black Nights Sinema Şenliği’nde yapacak

Hatiram

New member
Emre Erdoğdu’nun ikinci uzun metrajlı sineması “Beni Sevenler Listesi”, milletlerarası prömiyerini 12-28 Kasım tarihleri içinde düzenlenecek olan Tallinn Black Nights Sinema Festivali’nin Ana Müsabaka kısmında yapacak. Sinemanın takımında Halil Babür, Hayal Köseoğlu, Ahmet Rıfat Şungar, Sermet Yeşil, Onur Ünlü, Can Evrenol ve Özgür Şirin üzere isimler yer alıyor.

Ulusal prömiyerini İstanbul Sinema Festivali’nde yapan “Beni Sevenler Listesi”, En Düzgün Sinema ve En Âlâ Erkek Oyuncu mükafatlarını kazanmıştı. Tanay Abbasoğlu’nun yapımcılığını yaptığı sinemanın manzara direktörlüğünü A. Emre Tanyıldız üstleniyor. Sinemanın müziklerinin altında ise Ali kuvvetli Şimşek’in imzası bulunuyor.

“Beni Sevenler Listesi”nin konusu şu biçimde:

“Cihangirli ‘ünlülerin tedarikçisi’ olarak Cihangir’le temel mahallesi Bağcılar içinde bölünmüş bir hayat süren Yılmaz’ın keyfi yerindedir. İşi ötürüsıyla irtibatta bulunduğu dizi muharriri ve oyuncularla dost olduğu, yaptığı işle onları memnun ettiği, sevildiği hissine sahiptir. Bu hissin içtenliğine ve genel olarak hayata olumlu bakışına karşın Yılmaz hayli geçmeden uyuşturucu tedarikçiliği ve küme aidiyeti denklemini bir daha gözden geçirecektir.”