Erdal Beşikçioğlu: Gençler tiyatro sanatkarı olmak istemiyor

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Erdal Beşikçioğlu, Fatih Sönmez ve Ahmet Melih Sönmez‘in rol aldığı Acting‘in İstanbul prömiyeri evvelki gece gerçekleşti. Habertürk’ten Tolga Aslan’ın haberine göre; cinayetten karar giymiş bir oyuncu ve direktörün öteki iki hücre arkadaşıyla hapishanedeki oyunculuk üzerine sohbetlerini husus alan Acting, ünlü isimlerini ağırladı.

YILDIZ YAĞMURU

Prömiyere katılanlar içinde Emre Karayel, Burcu Özberk, Beğenilen Kansu, Gülsim Ali, Deren Talu, Jasmine Berkiş, Gürgen Öz, Burak Can, İpek Karapınar, Sude Zülal Güler, Helin Kandemir üzere hayli sayıda isim vardı.

Beşikçioğlu, sahne daha sonrası Acting ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünlü oyuncu, “Güzel bir oyun. Göz açıp, kapayıncaya kadar geçti. Kesimin şahane bir eleştirisi var. Kesim eleştirisini üçüncü bir gözden okuyup, kendi içimizdeki durumu da içine dahil ederek seyirciyle buluşturduğumuz vakit epey daha keyifli bir hale geldi oyun. Sanırım izleyici de oyundan büyük keyif aldı. Daha ne olsun? Dünyanın en memnun insanıyım ben şu an. Biz bu oyunu Elvin ile birlikte yönettik. Biz konservatuvardan beri hem de güzel arkadaşız Elvin’le. Birbirimizi güzel anlıyoruz ve o denli olunca çalışması da keyifli oluyor” diye konuştu.

“SAHNE ÜZERİNE YETİŞTİRİLMİŞ OYUNCULAR LAZIM”

Genç oyuncularla ilgili fikri sorulan Erdal Beşikçioğlu, “Şu anda hiç kimse tiyatro sanatkarı olmak istemiyor. Okullarımızın hepsi evvelden tiyatroya sanatçı yetiştirirdi. Artık magazine materyal olacak oyuncu yetiştiriyoruz. Bir taraftan o da olur olağan olarak lakin bir taraftan sahne üzerine yetiştirilmiş oyuncular lazım. Dönemde boş kalmış oyuncuların sahneyi doldurmasındansa, sahne üzerinde daima vakit geçirip, boş vakit içinderında dizi yapan oyunculara muhtaçlığımız var açıkçası. Sanıyorum bu da vakit içinde yavaş yavaş yerini bulacak.” sözlerini kullandı.

Ünlü isim, bu kelamlarıyla sahne üzerinde eğitim almış ve yeterli yetişmiş oyunculara muhtaçlık duyulduğunu vurguladı.

Ada Masalı final fragmanı