Erdoğan Bayraktar’ın kelamlarına CHP’den birinci yorum: ‘Bu bir itiraftır’

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP hükümetinin 17-25 Aralık soruşturmalarında ismi geçen eski Etraf ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu defa de açıklamalarıyla gündeme oturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hakkında çarpıcı tabirler kullanan Bayraktar, parti içerisinde yağcılık evresinin bittiğini ve şebeklik periyodunun başladığını tabir etti.

Daha öncelerde “Açıkgözler, tatlı su kurnazları, tüfekçiler ,çöp çatanlar ve çalışmadan edinenler bitiriyor bizi…” açıklamasıyla gündeme gelen Bayraktar, bu sefer “Dosyamda ne var ise, hem tapeler hem teknik takip doğrudur tıpkı vakitte benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” dedi. Bayraktar devamında, “Bizi 17-25 Aralık operasyonu ortasında bulunduk, oradaki operasyonda bize de belge yaptılar, benim evrakım var. Hatalı olanın cezasını çekmesi lazım, fakat şu anda geldiğimiz noktada Allah beni kayırdı ve kurtardı. Şu anda fazlaca uygunum, atmaca gibiyim” diye konuştu.

Gazeteci Altan Sancar’a konuşan Bayraktar, ayrıyeten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kırgın olduğunu da söz etti. AKP’li eski bakan, “Ben görüştüm, bir buçuk yıldır görüşmüyorum. Baktım, artık görüşmenin bir yararı yok. Yoksa oradan beni attıktan daha sonra bağlantımı koparmadım. Benim bir daha başkanımdır. Ancak beni çağırmasını da istemem, misyon de istemem” kelamlarını kullandı.

CHP’DEN BİRİNCİ YORUM: BU BİR İTİRAFTIR

Bayraktar’ın açıklamalarının yankısı sürerken; CHP’den bu kelamlara birinci yorum geldi. Cumhuriyet‘e konuşan CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Yetenekli Başarır, “Bu bir itiraftır” dedi.

“BÜYÜK BİR SKANDALDI, O DENLİ DE KALACAK”

Bayraktar için, “Konuşmaların ve tapelerin gerçek olduğunu söyleyerek para alanların ve para bulunduranların açıkça hatalı olduğunu söylemekte” diyen Başarır, “Rüşvet kabahatini ortaya çıkaranların hatalı olması; konutundan para çıkanların, ‘sıfırla oğlum’ diyenlerin suçluluğunu örtmez” diye konuştu.

Başarır, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“birlikteindeki isimlerin ceza almadıkları üzere o kirli paraların o isimlere iade edilmesi büyük bir skandaldı öylede kalacak.”